Vuković: Dodik je bio i ostao agent hrvatskih interesa

- Pali smo na niske grane kada je Republika Srpska, pod vođstvom SNSD i Dodika, dočekala da nam se saveznici u svijetu broje na prste jedne ruke, a jedan od tih navodnih prijatelja je, ni manje, ni više nego hrvatski predsjednik Zoran Milanović, rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković. 

Republika Srpska 19.01.2022 | 15:52
Vuković: Dodik je bio i ostao agent hrvatskih interesa

Vuković kaže da ne treba odbijati otvorene ruke prijateljstva, ali da uvijek treba paziti ko je pruža i šta su mu motivi. 

- Kako smo došli do toga da Dodik u naše ime druguje sa nekim ko je Srbe nazvao šakom jada? Nekim ko je za predsjednika Srbije rekao da „besposlen pop i jariće krsti“? Zar nama prijatelj i saveznik da bude osoba koja govori da će se lično založiti da sve članice Evropske unije priznaju tzv. Kosovo? Šta reći o nekome ko o najsvirepijim ustaškim zločinim počinjenim prema Srbima u Jasenovcu kaže da se Srbi ubijani jer su pružali otpor, pa su tretirani kao neprijatelji? Zar naše interese da brani neko ko govori da Srbe tokom „Oluje“ nije protjerala Hrvatska, nego Beograd i slavi to etničko čišćenje?!, pita Vuković. 

On kaže da se Dodik ne može više pravdati riječima da je mlad i naivan, jer mora biti potpuno svjestan šta stoji iza Milanovićeve trenutne podrške njegovim politikama, dodajući da višegodišnja politika savezništva SNSD sa Hrvatima ništa dobro nije donijela Republici Srpskoj ni srpskom narodu, te da je to taktički promašaj od koga će korist izvući isključivo hrvatski narod u BiH.

- Iza svega stoji vraćanje usloga za prethodno agitovanje za hrvatske interese, poput Pelješkog mosta. Stoji zalaganje za treći entitet, koji može samo oslabiti poziciju Republike Srpske. I stoji potrebna podrška hrvatskim zahtjevima u vezi sa izmjenama Izbornog zakona. Jasno je, nije nama Milanović odjednom postao prijatelj, nego je Dodik bio i ostao agent hrvatskih interesa, zaključuje Vuković.

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

agent

19.01.2022 15:00

dodik ima u Rvatskoj bogatstvo s Čovićem, njega samo pare interesuju, bolestan rođen za parama.

ODGOVORITE
Name

Borac

19.01.2022 16:49

Krv nije voda.

Name

Apis

19.01.2022 15:20

Nema patriote koji bi stao na put Dodiku, sve kukavice i drekavci iz fotelja halaču, a on radi sve žešće.

ODGOVORITE
Name

Manjača

19.01.2022 15:29

Ja to tvrdim godinama. Mile je učenik Ante Markovića. Ante je bio Mili čest gost sve do smrti. I Mile nevoli Vučića on nevoli da je drugi.

ODGOVORITE
Name

Re Manjača

19.01.2022 17:37

Upravo tako!

Name

Kazanova

19.01.2022 15:30

Pa kako ga nije sramota prodao je jasenovačku građu zlotvorima,prodao naše žrtve ustašama.Pa zar smo zaboravili prošli rat svo srpski življe istjerali i pobili pa jesmo li mi ludi pa idemo u savez sa našim dušamanima.Meni je sve jedno ali mi pravimo veliku grešku.Ovaj mamlaz nas vuče godinama za nos.

ODGOVORITE
Name

Tatar

19.01.2022 15:43

Ne razumem ovo je neka nejasna slika.Da jedan covek bude na celu jedne drzave a da se zalaze za interese druge drzave koja kroz svoju historiju nije zasluzila takav tretman. Najgore od svega je to sto je to zalaganje na stetu svoga naroda

ODGOVORITE
Name

krle

19.01.2022 15:45

zivi bili pa videli za 2 do 3 meseca na koje ce grane soasti toprijateljstvo na jednoj strani mudri Latini na drugoj Dodiku je Tadic bio naj prijatelj

ODGOVORITE
Name

Miki

19.01.2022 16:00

Bravo vukovicu za komenfar. Nego reci nama ko drpi od EYofa milio maraka, ko kupi za mandat gradonacelnika hotel na palama, ko kupi 4 apartmana na jahorini,ko kupi poslovni prostor na Palama, ko..ko...ko...jos mnogo toga.

ODGOVORITE
Name

Ich

19.01.2022 16:05

Mile BOSANAC je za svakog više nego za državu u koojoj je stekao bogatstvo,tako da ne treba njega nigdje ni pominjati.

ODGOVORITE
Name

Milan Srbac

19.01.2022 20:45

On je (dodig) izdajnik poprofesiji!

ODGOVORITE
Name

Сарајлија

20.01.2022 09:39

Вуковићу, имаш ти шта рећи о пљачки "Кикинде" и некретнинама на Јахорини и Палама? Миле је за вас мала маца, а за високу политику ниси дорастао. Положи рачуне свом окружењу у И. Сарајеву!

ODGOVORITE