Пливање за крст часни испод ћуприје на Дрини

Побједник 12. Богојављеснког пливања за крст часни које је одржано у испод сводова на Дрини ћуприје је Алкесандар Спасојевић, припадник Полицијске станице из Рудог, коме је ово  осмо такмичење у Вишеграду.

Република Српска 19.01.2022 | 13:24
Пливање за крст часни испод ћуприје на Дрини

Спасојевић је већ једном био побједник у пливању у Вишеграду и њему је митрополит дабробосански и Хризостом као награду поклонио специјално украшен часник крст.

"Вода је била изузетно хладна, конкуренција од 20 пливача велика али издражао сам а побједу сам посветио, с Божијом помоћи,  кћерки Ангелини чије сам рођење чекао шест година“, рекао је Спасојевић.

Најмлађи учесник у надметању за часни крст био је тринаестогодишњи Олег Костић из Фоче који је рекао да пливање у халадној Дрини, као што је данас била, није баш за свакога.

"Члан сам Горске службе сапсавања и добар пливач па сам жарко желио да се и овдје окушам посебно што се то дешава на Богојављење“, истакоа је Костић.

Прије такмичења литија је прошла главном вишеградском улицом након чега је митрополит дабробосански Хризостом освјештао воду. 

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крсто

19.01.2022 12:38

Свака цаст! Еxтра слика на насловној и свака цаст за пливаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данас је Јовањдан

20.01.2022 05:26

Да би уцествовао у пливању за крст цасни,организатор је захтевао на неким местима онај "аусвајс". Моје велико постовање за све храбре људе пливаце,посебно младе и наравно победнику.Мозда је требало обрнути редослед.Поздрав свим људима добре воље.Свима који славе Јовањдан,зелим да га прославе у миру,здрављу,постовању,среци и весељу. На здравље домацини!

ОДГОВОРИТЕ