Plivanje za krst časni ispod ćuprije na Drini

Pobjednik 12. Bogojavljesnkog plivanja za krst časni koje je održano u ispod svodova na Drini ćuprije je Alkesandar Spasojević, pripadnik Policijske stanice iz Rudog, kome je ovo  osmo takmičenje u Višegradu.

Republika Srpska 19.01.2022 | 13:24
Plivanje za krst časni ispod ćuprije na Drini

Spasojević je već jednom bio pobjednik u plivanju u Višegradu i njemu je mitropolit dabrobosanski i Hrizostom kao nagradu poklonio specijalno ukrašen časnik krst.

"Voda je bila izuzetno hladna, konkurencija od 20 plivača velika ali izdražao sam a pobjedu sam posvetio, s Božijom pomoći,  kćerki Angelini čije sam rođenje čekao šest godina“, rekao je Spasojević.

Najmlađi učesnik u nadmetanju za časni krst bio je trinaestogodišnji Oleg Кostić iz Foče koji je rekao da plivanje u haladnoj Drini, kao što je danas bila, nije baš za svakoga.

"Član sam Gorske službe sapsavanja i dobar plivač pa sam žarko želio da se i ovdje okušam posebno što se to dešava na Bogojavljenje“, istakoa je Кostić.

Prije takmičenja litija je prošla glavnom višegradskom ulicom nakon čega je mitropolit dabrobosanski Hrizostom osvještao vodu. 

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krsto

19.01.2022 12:38

Svaka cast! Extra slika na naslovnoj i svaka cast za plivace

ODGOVORITE
Name

Danas je Jovanjdan

20.01.2022 05:26

Da bi ucestvovao u plivanju za krst casni,organizator je zahtevao na nekim mestima onaj "ausvajs". Moje veliko postovanje za sve hrabre ljude plivace,posebno mlade i naravno pobedniku.Mozda je trebalo obrnuti redosled.Pozdrav svim ljudima dobre volje.Svima koji slave Jovanjdan,zelim da ga proslave u miru,zdravlju,postovanju,sreci i veselju. Na zdravlje domacini!

ODGOVORITE