Стоп продаји акција ХЕТ-а, сумњиви послови на сцени

-Градски одбор Демократског народног савеза Требиње најодлучније се противи најављеној докапитализацији „Хидроелектрана на Требишњици“ продајом акција јер, ако ико треба да подигне глас против тога, онда је то ДНС. 

Република Српска 19.01.2022 | 10:45
Стоп продаји акција ХЕТ-а, сумњиви послови на сцени

-Захваљујући овој странци и залагању СНС, из којег је ДНС и  настао, 1998. године је одлучено да сједиште Електропривреде РС буде у Требињу, а један од наших темељних принципа, који је био и биће једна од ставки и услова за учешће у било којој власти, је да нема продаје привредних ресурса Републике Српске, па тако ни Електропривреде РС или њених зависних предузећа – поручују из Градског одбора ДНС Требиње и додају да се ДНС залаже не само за коначни завршетак пројекта ХЕ Дабар, него и за изградњу ХЕ Невесиње и ХЕ Билећа.

"Питамо људе из управе ХЕТ-а: како ово предузеће није у могућности да само малим дијелом финансира овај пројекат, него се смишљају сумњиви аранжмани за обезбјеђивање само једног малог дјела средстава за завршетак пројекта ХЕ Дабар. Да је среће, то би наш систем Електопривреде, с лакоћом сам финансирао. Могао је, уз компетентне кадрове и да није било прекомјерног запошљавања „страначке војске“ , прије свега чланова СНСД", каже се у саопштењу ДНС-а Требиње.

Из Градског одбора ДНС Требиње су поручили да је Демократски народни савез спреман да помогне надлежнима и да објасни на који начин се могу обезбиједити недостајућа средства, а да се не улази у авантуру коју представља продаја акција.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Посматрач

19.01.2022 10:25

Кад се ви јавите поводом нечега, језа ме нека ухвати и глава ме заболи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ННН

19.01.2022 10:31

Одговараће сви ови као Дзомбиц, и директор и Таминдзија цјели управни одбор а и Лука . Криминал. Ово је нечувено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Непоткупљиви

19.01.2022 11:19

Свака част.Принципијелно,нема шта.Подсјетили сте нас да су билећки посланици Милорад Вујовић(касније и директор ХЕТ-а )и Обрад Вучковић имали велику улогу да сједиште Електропривреде буде у Требињу,на велико чуђење Божидара Вучуревића,када је приједлог саопштио предсједник клуба СНС-а(из кога је настао ДНС)господин Кнежевић из Бања Луке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

19.01.2022 18:40

Ја сам писао да је приватизација ЕРС поцела када је Зељко Ковацевиц постао министар а касније генерал И директор ЕРС. Ви то нецете да објавите а мислим да И ово нецете објавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.01.2022 06:37

Продајом акција се прикупљају новчана средства за изградњу ХЕ Дабар што ће на крају довести до тога да Република Српска добије своју нову хидроелектрану која ће бити у државном власништву. А ови који који негативно коментаришу у ову тематику се разумију као по оној народној пословици: "Мене гледа види Смедерево".

ОДГОВОРИТЕ