Stop prodaji akcija HET-a, sumnjivi poslovi na sceni

-Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza Trebinje najodlučnije se protivi najavljenoj dokapitalizaciji „Hidroelektrana na Trebišnjici“ prodajom akcija jer, ako iko treba da podigne glas protiv toga, onda je to DNS. 

Republika Srpska 19.01.2022 | 10:45
Stop prodaji akcija HET-a, sumnjivi poslovi na sceni

-Zahvaljujući ovoj stranci i zalaganju SNS, iz kojeg je DNS i  nastao, 1998. godine je odlučeno da sjedište Elektroprivrede RS bude u Trebinju, a jedan od naših temeljnih principa, koji je bio i biće jedna od stavki i uslova za učešće u bilo kojoj vlasti, je da nema prodaje privrednih resursa Republike Srpske, pa tako ni Elektroprivrede RS ili njenih zavisnih preduzeća – poručuju iz Gradskog odbora DNS Trebinje i dodaju da se DNS zalaže ne samo za konačni završetak projekta HE Dabar, nego i za izgradnju HE Nevesinje i HE Bileća.

"Pitamo ljude iz uprave HET-a: kako ovo preduzeće nije u mogućnosti da samo malim dijelom finansira ovaj projekat, nego se smišljaju sumnjivi aranžmani za obezbjeđivanje samo jednog malog djela sredstava za završetak projekta HE Dabar. Da je sreće, to bi naš sistem Elektoprivrede, s lakoćom sam finansirao. Mogao je, uz kompetentne kadrove i da nije bilo prekomjernog zapošljavanja „stranačke vojske“ , prije svega članova SNSD", kaže se u saopštenju DNS-a Trebinje.

Iz Gradskog odbora DNS Trebinje su poručili da je Demokratski narodni savez spreman da pomogne nadležnima i da objasni na koji način se mogu obezbijediti nedostajuća sredstva, a da se ne ulazi u avanturu koju predstavlja prodaja akcija.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Posmatrač

19.01.2022 10:25

Kad se vi javite povodom nečega, jeza me neka uhvati i glava me zaboli.

ODGOVORITE
Name

NNN

19.01.2022 10:31

Odgovaraće svi ovi kao Dzombic, i direktor i Tamindzija cjeli upravni odbor a i Luka . Kriminal. Ovo je nečuveno

ODGOVORITE
Name

Nepotkupljivi

19.01.2022 11:19

Svaka čast.Principijelno,nema šta.Podsjetili ste nas da su bilećki poslanici Milorad Vujović(kasnije i direktor HET-a )i Obrad Vučković imali veliku ulogu da sjedište Elektroprivrede bude u Trebinju,na veliko čuđenje Božidara Vučurevića,kada je prijedlog saopštio predsjednik kluba SNS-a(iz koga je nastao DNS)gospodin Knežević iz Banja Luke.

ODGOVORITE
Name

Hm

19.01.2022 18:40

Ja sam pisao da je privatizacija ERS pocela kada je Zeljko Kovacevic postao ministar a kasnije general I direktor ERS. Vi to necete da objavite a mislim da I ovo necete objaviti

ODGOVORITE
Name

Milan

20.01.2022 06:37

Prodajom akcija se prikupljaju novčana sredstva za izgradnju HE Dabar što će na kraju dovesti do toga da Republika Srpska dobije svoju novu hidroelektranu koja će biti u državnom vlasništvu. A ovi koji koji negativno komentarišu u ovu tematiku se razumiju kao po onoj narodnoj poslovici: "Mene gleda vidi Smederevo".

ODGOVORITE