Само НСРС може промијенити или опозвати закључке

- Одлуке које је донијела НСРС само она може опозвати или промијенити.То право нема ни један појединац или политичка странка - саопштио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Република Српска 18.01.2022 | 10:17
Само НСРС може промијенити или опозвати закључке

Он наглашава да кључни узрок доношења скупштинских закључака, наметање измјена и допуна Кривичног закона БиХ од стране Валентина Инцка, није отклоњен и  не видим на основу чега се они могу преиначити.

"Ако има оних који мисле да требамо ставити ван снаге закључке, очекујемо да изнесу аргументе и рјешење за кризу која је настала Инцковим наметањем а додатно продубљена неуставном одлуком Уставног суда БиХ којом се, након пољопривредног земљишта, и шуме отимају од Републике Српске", рекао Нешић.

Он даље наводи да је добро да имамо Републику Србију у којој проналазимо уточиште и разумијевање, када год они које је народ изабрао да чине добро Републици Српској, учине да нам је тешко.

"Добро је да имамо Александра Вучића који једини у Европи и свијету може да разуме ирационалност авантуризма појединаца са ове стране Дрине. Добро је да је Србија спремна да помогне, па и финансијски, али није добро да се ми овде вјечито понашамо као немоћни и убоги. Добро је да смо сви против било какавих санкција, иако памтимо оне који су захваљујући њима постали то што данас јесу", каже Нешић и признаје да има много тога што није добро.

Додаје да ништа не урушава институције као одузимање њихове уставне функције.

"Какве су то институције које не доносе законе, већ спроводе наметнуте? То по дефиницији нису институције, већ помоћни органи, а та категорија не постоји у Уставу БиХ", констатује Нешић.

Он каже да су закључци НСРС одбрана демократије и институција.

"Одбрана права  српског, бошњачког и хрватског народа да законе доносе њихови изабрани представници, а не високи представници", навео је Нешић у саопштењу.

Према његовим ријечима, трагедија је за све у БиХ што је изгубљено вријеме, а није се трагало за рјешењем и што се умјесто изласка из кризе ушло у још дубљу кризу.

Поручује да се криза може ријешити само тако што ће се ријешити њен узрок.

"Ми нисмо продуковали ову кризу .Они који су све закували имају и кључ рјешења. Пребацивање одговорности на друге је кукавичлук и достојно презира", закључује Нешић.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дзоо

18.01.2022 09:42

Ајде молим те ти цес несто прицати зетон си највеци.Која скупстина циркуз ста је до сада урадјено све претаве за крезубе и полуписмене.Код такви као ти највеци проблем је сто мрзити БиХ а неце те у Србију јер свесни сте да би тамо били нико и ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локално

18.01.2022 09:47

Од које политицке стране, опције или удруге долази овај господин?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.01.2022 11:26

ДНС

Name

БОБ РОЦК

18.01.2022 09:49

Па то ће НСРС и урадити, има већину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

18.01.2022 10:09

Даје баја мислио до овога није требало доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.01.2022 12:32

Значи,поштујеш шта је Инцко донио.Жалосно.

Name

станко

18.01.2022 10:35

А ста је рекли су да је на реду нови yакон о правосудју, ста је са тим

ОДГОВОРИТЕ