Samo NSRS može promijeniti ili opozvati zaključke

- Odluke koje je donijela NSRS samo ona može opozvati ili promijeniti.To pravo nema ni jedan pojedinac ili politička stranka - saopštio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Republika Srpska 18.01.2022 | 10:17
Samo NSRS može promijeniti ili opozvati zaključke

On naglašava da ključni uzrok donošenja skupštinskih zaključaka, nametanje izmjena i dopuna Кrivičnog zakona BiH od strane Valentina Incka, nije otklonjen i  ne vidim na osnovu čega se oni mogu preinačiti.

"Ako ima onih koji misle da trebamo staviti van snage zaključke, očekujemo da iznesu argumente i rješenje za krizu koja je nastala Inckovim nametanjem a dodatno produbljena neustavnom odlukom Ustavnog suda BiH kojom se, nakon poljoprivrednog zemljišta, i šume otimaju od Republike Srpske", rekao Nešić.

On dalje navodi da je dobro da imamo Republiku Srbiju u kojoj pronalazimo utočište i razumijevanje, kada god oni koje je narod izabrao da čine dobro Republici Srpskoj, učine da nam je teško.

"Dobro je da imamo Aleksandra Vučića koji jedini u Evropi i svijetu može da razume iracionalnost avanturizma pojedinaca sa ove strane Drine. Dobro je da je Srbija spremna da pomogne, pa i finansijski, ali nije dobro da se mi ovde vječito ponašamo kao nemoćni i ubogi. Dobro je da smo svi protiv bilo kakavih sankcija, iako pamtimo one koji su zahvaljujući njima postali to što danas jesu", kaže Nešić i priznaje da ima mnogo toga što nije dobro.

Dodaje da ništa ne urušava institucije kao oduzimanje njihove ustavne funkcije.

"Кakve su to institucije koje ne donose zakone, već sprovode nametnute? To po definiciji nisu institucije, već pomoćni organi, a ta kategorija ne postoji u Ustavu BiH", konstatuje Nešić.

On kaže da su zaključci NSRS odbrana demokratije i institucija.

"Odbrana prava  srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda da zakone donose njihovi izabrani predstavnici, a ne visoki predstavnici", naveo je Nešić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, tragedija je za sve u BiH što je izgubljeno vrijeme, a nije se tragalo za rješenjem i što se umjesto izlaska iz krize ušlo u još dublju krizu.

Poručuje da se kriza može riješiti samo tako što će se riješiti njen uzrok.

"Mi nismo produkovali ovu krizu .Oni koji su sve zakuvali imaju i ključ rješenja. Prebacivanje odgovornosti na druge je kukavičluk i dostojno prezira", zaključuje Nešić.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dzoo

18.01.2022 09:42

Ajde molim te ti ces nesto pricati zeton si najveci.Koja skupstina cirkuz sta je do sada uradjeno sve pretave za krezube i polupismene.Kod takvi kao ti najveci problem je sto mrziti BiH a nece te u Srbiju jer svesni ste da bi tamo bili niko i nista.

ODGOVORITE
Name

Lokalno

18.01.2022 09:47

Od koje politicke strane, opcije ili udruge dolazi ovaj gospodin?

ODGOVORITE
Name

re

18.01.2022 11:26

DNS

Name

BOB ROCK

18.01.2022 09:49

Pa to će NSRS i uraditi, ima većinu

ODGOVORITE
Name

Eh

18.01.2022 10:09

Daje baja mislio do ovoga nije trebalo doci.

ODGOVORITE
Name

re

18.01.2022 12:32

Znači,poštuješ šta je Incko donio.Žalosno.

Name

stanko

18.01.2022 10:35

A sta je rekli su da je na redu novi yakon o pravosudju, sta je sa tim

ODGOVORITE