Посебна сједница могла би бити почетком фебруара

"Још није било званичних разговора о овој теми, али очекујемо да до њих убрзо дође. Посебна сједница Народне скупштине се веома брзо организује. Могла би бити одржана већ почетком фебруара", рекао је Жунић за "Глас Српске".

Република Српска 18.01.2022 | 08:04
Посебна сједница могла би бити почетком фебруара

 Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Игор Жунић рекао је да ће се врх странке састати у наредних неколико дана и разговарати о молби предсједника Србије Александра Вучића да српски политички представници учествују у раду заједничких институција БиХ, а да коначну одлуку о томе може донијети само парламент Српске.

Жунић је рекао да и овог пута очекује да буде постигнут консензус српских странака.

"Још није било званичних разговора о овој теми, али очекујемо да до њих убрзо дође. Посебна сједница Народне скупштине се веома брзо организује. Могла би бити одржана већ почетком фебруара", рекао је Жунић за "Глас Српске".

Он је истакао да би у разговоре, будући да је ријеч о стратешкој одлуци требало да се укључе представници свих парламентарних странака.

"Оно што је сигурно, никада нећемо престати да инсистирамо на повлачењу наметнутог `Инцковог закона`", нагласио је Жунић.

Он сматра да се Вучић никада директно није мијешао у унутрашње ствари Српске и одлуке које је доносила, али је увијек био заинтересован и забринут за њен положај у оквирима дејтонске БиХ, што је уосталом и сада показао.

Коментаришући како гледа то што су у ФБиХ и ово назвали неким новим политичким перформансом "српске стране", Жунић је навео како сви потези који долазе од српске стране унапријед буду осуђени.

Према његовим ријечима, ставови појединих бошњачких политичара немају апсолутно никакве везе са политичком логиком, већ им је једино циљ да додатно закомпликују ионако компликоване односе у БиХ.

"Куну се у БиХ, а залажу се да нам међународни актери кроје унутрашње уређење, што је онда држи у једној пат позицији, а то никако не може бити добро за грађане. Српска је за конструктивно рјешење ове политичке кризе, али бојим се да у другој страни немамо саговорника", нагласио је Жунић.

Представницима опозиције поручио је да не користе овакве и сличне ствари у дневнополитичке сврхе и позвао је на јединство у вези са стратешким и националним питањима важним за будућност Српске.

"Да је било тог јединства, вјерујем да не би било ни оволиких притисака на Српску од међународних актера који се отворено стављају на бошњачку страну", рекао је Жунић.

(Срна) 

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Борац РС Лакташи

18.01.2022 07:27

Зар нисте схватили да се у коначници вас ама баш ништа не пита,ви и ваша скупштина,то је једна гомила полтрона и умишљених будала који ту сједе ради себе а не ради народа.Јад и чемер.Биће вам како каже Вучић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.01.2022 09:09

Када це посебна сједница о борцима? Онај Сесиц вец годину дана као несто говори о потписима, а никако да их скупи. Вјероватно це на љето пред изборе. Поцркасе борци!

Name

ре ре

18.01.2022 10:42

Сад ти је Шешић крив за очајан положај бораца а није власт и СНСД-е.Ботино.

Name

ВРС

18.01.2022 11:47

Зуниц, Сулиц, Мазало, Валерија, Тамнидзија, она из Зворника сто је добила 100% гласова... мустра до мустре ????????!!! Свима је довољан Вукан!!! Ееее то је репрезентација секте у НСРС!!!

Name

Борац Р СРПСКЕ

18.01.2022 07:28

Лопузо ста сада прицас нецемо одустат од Инцковог закона а војска судство индиректни порези то ниста лазови и преваранти једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Укида Додик Суд и Тузиластво

18.01.2022 10:38

у Јануару! То је "рекао" цврсто. Кад је та јануарска сједница, фукаре сектаске???

Name

Прцхаузен гевеза

18.01.2022 07:28

Ја сам мислио да предсједник Народне Скупштине Републике Српске заказује сједнице. Види сад и Жунић искаче испред Чубриловића. ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврда линија

18.01.2022 13:17

Је ли сад Жунић главни.....

Name

Ух

18.01.2022 07:35

Само посебне сједнице за неуцествовање у раду БИХ институција а сада за уцествовање у раду и тоје само тросење пара и слусање једног цовјека а ви народни послусни посланици само потврдујете сто баја казе а немислите са својом главом а дасте мислили то није ни требало доносити јер сте знали да стварате само проблеме РС као и Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.01.2022 07:36

Јадан он,као даје изјаву а ниста се не пита. Обицни климоглавац уз фласу пиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна Бл

18.01.2022 07:40

Фали му Мазалица да угошај употпуни..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.01.2022 07:40

Праве стратегију како велики пораз претворити у побједу и поново насамарити опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмисмен Прњо

18.01.2022 08:19

Шта би ми без оваквих кадрова, струшњака за геостратешка питања, овај политику има у малом прсту. Штета , да имамо мало више оваквих, па да завршимо ову агонију, а овако , трајаће још дуг, док последњи не напусти ово пдручје, жив или мртав !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

18.01.2022 08:24

Ало јестели нормални? Прави те проблем до несагледивих последица по Православни свет у БиХ па и у Србији,направили сте скоро рат сто се стрснци уплецу у БиХ а СРБИЈА ,ХРВАТСКА нису стране земље ајде лицимери док је оваца бице и вуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид

18.01.2022 08:27

У ово стање нас је довео Додик како би се извукао из тоталног уништења због корупције и безоцне пљачке РС.Притиснут на правцу корупције он напада на национални-патриотски правац гдје би требали бити јединствени. ...док корупција и даље несметано функционише, СНСД нас све шета а ми нијемо посматрамо наше пропадање,нестајање.... ДОКЛЕ. ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

18.01.2022 08:36

Па то је додик већ најавио,а ти сад ко рексо нешто ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

18.01.2022 09:18

Непитас се ти за то седница це бити кад твој тато одреди,и пискицес кад он одреди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мотка је изашла из раја

18.01.2022 09:36

Овдје су се помијешала надлежности. Не зна се ко шта ради, и чији је шта посао. Од страха више не знају ни шта говоре. Овдје без мотке нема нормалног живота. Народе, не знам шта више чекамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

18.01.2022 09:51

Шта је рек'о лидер, кад ће бити посебна седница, паразиту

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

18.01.2022 09:57

Тразите оставку Додика који је довео до ове ситуације својиом бахатом политиком, престаните велицат ратне злицинце и поставите другог цовијека да прима плату и да је зарадјује а не да се понаса као газда биртије

ОДГОВОРИТЕ
Name

делбоске

18.01.2022 09:57

Сада и по молбама предсједника друге државе засједа највише законодавно тјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мегафон

18.01.2022 11:48

Знамо то. Већ је то твој шеф најавио. Сви сте ви његов мегафон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

18.01.2022 11:53

Не бих коментарисао да се не помену јединство?? Желим да подсјетим грађане да ће ускоро изаћи на видјело ко је то био за овако "српско јединство", а ко је схватио веома озбиљно и национално одговорно иницијативу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ о одржавању свесрпског Сабора Републике Српске. Иницијативу која је службеном поштом прије три мјесеца отишла на све парламентарне политичке партије, анурс, сенат, оба универзитета, Митрополију и Борачку организацију РС. Чак смо ту иницијативу истовремено прослиједили кабинету Патријарха Порфирија и предсједника Србије Вучића, све са молбом да искористе свој ауторитет и кључним актерима скрену пажњу на историјски моменат у коме се налазимо. У тој иницијативи припрему саборске Декларације СРПСКА ЗА 21 ВИЈЕК и организацију Сабора за светог Саву ове године у Палама, све поводом 30 година Српске, требало је да одради координациони тим састављен од представника свих горе поменутих институција, партија и организација. Не бих сад о томе ко је како реаговао, али се може наслутити ко политикантски користи најскупљу синтагму, "српско јединство", а ко разумије бреме времена и спреман је зарад општег добра за историјски договор, односно, ко је близак саборној и национално одговорној политици ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

18.01.2022 14:46

Па ви сте ти који правите проблеме.Рјешавајте их сами шта ће вам опозиција.Ма ви сте једна лажљива секта коју треба протерати са власти за сва времена.Какви концензус багро једна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

18.01.2022 15:05

А сто морате засједати,теосите паре,пустите Додига,ионако он све зна,ви само потписете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.01.2022 17:04

Како те није срамота мислити мозгом болеснога водје.

ОДГОВОРИТЕ