Posebna sjednica mogla bi biti početkom februara

"Još nije bilo zvaničnih razgovora o ovoj temi, ali očekujemo da do njih ubrzo dođe. Posebna sjednica Narodne skupštine se veoma brzo organizuje. Mogla bi biti održana već početkom februara", rekao je Žunić za "Glas Srpske".

Republika Srpska 18.01.2022 | 08:04
Posebna sjednica mogla bi biti početkom februara

 Šef Кluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Igor Žunić rekao je da će se vrh stranke sastati u narednih nekoliko dana i razgovarati o molbi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da srpski politički predstavnici učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, a da konačnu odluku o tome može donijeti samo parlament Srpske.

Žunić je rekao da i ovog puta očekuje da bude postignut konsenzus srpskih stranaka.

"Još nije bilo zvaničnih razgovora o ovoj temi, ali očekujemo da do njih ubrzo dođe. Posebna sjednica Narodne skupštine se veoma brzo organizuje. Mogla bi biti održana već početkom februara", rekao je Žunić za "Glas Srpske".

On je istakao da bi u razgovore, budući da je riječ o strateškoj odluci trebalo da se uključe predstavnici svih parlamentarnih stranaka.

"Ono što je sigurno, nikada nećemo prestati da insistiramo na povlačenju nametnutog `Inckovog zakona`", naglasio je Žunić.

On smatra da se Vučić nikada direktno nije miješao u unutrašnje stvari Srpske i odluke koje je donosila, ali je uvijek bio zainteresovan i zabrinut za njen položaj u okvirima dejtonske BiH, što je uostalom i sada pokazao.

Кomentarišući kako gleda to što su u FBiH i ovo nazvali nekim novim političkim performansom "srpske strane", Žunić je naveo kako svi potezi koji dolaze od srpske strane unaprijed budu osuđeni.

Prema njegovim riječima, stavovi pojedinih bošnjačkih političara nemaju apsolutno nikakve veze sa političkom logikom, već im je jedino cilj da dodatno zakomplikuju ionako komplikovane odnose u BiH.

"Кunu se u BiH, a zalažu se da nam međunarodni akteri kroje unutrašnje uređenje, što je onda drži u jednoj pat poziciji, a to nikako ne može biti dobro za građane. Srpska je za konstruktivno rješenje ove političke krize, ali bojim se da u drugoj strani nemamo sagovornika", naglasio je Žunić.

Predstavnicima opozicije poručio je da ne koriste ovakve i slične stvari u dnevnopolitičke svrhe i pozvao je na jedinstvo u vezi sa strateškim i nacionalnim pitanjima važnim za budućnost Srpske.

"Da je bilo tog jedinstva, vjerujem da ne bi bilo ni ovolikih pritisaka na Srpsku od međunarodnih aktera koji se otvoreno stavljaju na bošnjačku stranu", rekao je Žunić.

(Srna) 

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

Borac RS Laktaši

18.01.2022 07:27

Zar niste shvatili da se u konačnici vas ama baš ništa ne pita,vi i vaša skupština,to je jedna gomila poltrona i umišljenih budala koji tu sjede radi sebe a ne radi naroda.Jad i čemer.Biće vam kako kaže Vučić.

ODGOVORITE
Name

re

18.01.2022 09:09

Kada ce posebna sjednica o borcima? Onaj Sesic vec godinu dana kao nesto govori o potpisima, a nikako da ih skupi. Vjerovatno ce na ljeto pred izbore. Pocrkase borci!

Name

re re

18.01.2022 10:42

Sad ti je Šešić kriv za očajan položaj boraca a nije vlast i SNSD-e.Botino.

Name

VRS

18.01.2022 11:47

Zunic, Sulic, Mazalo, Valerija, Tamnidzija, ona iz Zvornika sto je dobila 100% glasova... mustra do mustre ????????!!! Svima je dovoljan Vukan!!! Eeee to je reprezentacija sekte u NSRS!!!

Name

Borac R SRPSKE

18.01.2022 07:28

Lopuzo sta sada pricas necemo odustat od Inckovog zakona a vojska sudstvo indirektni porezi to nista lazovi i prevaranti jedni.

ODGOVORITE
Name

Ukida Dodik Sud i Tuzilastvo

18.01.2022 10:38

u Januaru! To je "rekao" cvrsto. Kad je ta januarska sjednica, fukare sektaske???

Name

Prchauzen geveza

18.01.2022 07:28

Ja sam mislio da predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske zakazuje sjednice. Vidi sad i Žunić iskače ispred Čubrilovića. ??

ODGOVORITE
Name

Tvrda linija

18.01.2022 13:17

Je li sad Žunić glavni.....

Name

Uh

18.01.2022 07:35

Samo posebne sjednice za neucestvovanje u radu BIH institucija a sada za ucestvovanje u radu i toje samo trosenje para i slusanje jednog covjeka a vi narodni poslusni poslanici samo potvrdujete sto baja kaze a nemislite sa svojom glavom a daste mislili to nije ni trebalo donositi jer ste znali da stvarate samo probleme RS kao i Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Borac

18.01.2022 07:36

Jadan on,kao daje izjavu a nista se ne pita. Obicni klimoglavac uz flasu pive.

ODGOVORITE
Name

Vesna Bl

18.01.2022 07:40

Fali mu Mazalica da ugošaj upotpuni..

ODGOVORITE
Name

Milan

18.01.2022 07:40

Prave strategiju kako veliki poraz pretvoriti u pobjedu i ponovo nasamariti opoziciju.

ODGOVORITE
Name

Bizmismen Prnjo

18.01.2022 08:19

Šta bi mi bez ovakvih kadrova, strušnjaka za geostrateška pitanja, ovaj politiku ima u malom prstu. Šteta , da imamo malo više ovakvih, pa da završimo ovu agoniju, a ovako , trajaće još dug, dok poslednji ne napusti ovo pdručje, živ ili mrtav !

ODGOVORITE
Name

Dzoo

18.01.2022 08:24

Alo jesteli normalni? Pravi te problem do nesagledivih posledica po Pravoslavni svet u BiH pa i u Srbiji,napravili ste skoro rat sto se strsnci uplecu u BiH a SRBIJA ,HRVATSKA nisu strane zemlje ajde licimeri dok je ovaca bice i vune.

ODGOVORITE
Name

David

18.01.2022 08:27

U ovo stanje nas je doveo Dodik kako bi se izvukao iz totalnog uništenja zbog korupcije i bezocne pljačke RS.Pritisnut na pravcu korupcije on napada na nacionalni-patriotski pravac gdje bi trebali biti jedinstveni. ...dok korupcija i dalje nesmetano funkcioniše, SNSD nas sve šeta a mi nijemo posmatramo naše propadanje,nestajanje.... DOKLE. ??????

ODGOVORITE
Name

Вишеград

18.01.2022 08:36

Па то је додик већ најавио,а ти сад ко рексо нешто ново.

ODGOVORITE
Name

ja

18.01.2022 09:18

Nepitas se ti za to sednica ce biti kad tvoj tato odredi,i piskices kad on odredi.

ODGOVORITE
Name

Motka je izašla iz raja

18.01.2022 09:36

Ovdje su se pomiješala nadležnosti. Ne zna se ko šta radi, i čiji je šta posao. Od straha više ne znaju ni šta govore. Ovdje bez motke nema normalnog života. Narode, ne znam šta više čekamo.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

18.01.2022 09:51

Šta je rek'o lider, kad će biti posebna sednica, parazitu

ODGOVORITE
Name

x

18.01.2022 09:57

Trazite ostavku Dodika koji je doveo do ove situacije svojiom bahatom politikom, prestanite velicat ratne zlicince i postavite drugog covijeka da prima platu i da je zaradjuje a ne da se ponasa kao gazda birtije

ODGOVORITE
Name

delboske

18.01.2022 09:57

Sada i po molbama predsjednika druge države zasjeda najviše zakonodavno tjelo.

ODGOVORITE
Name

Megafon

18.01.2022 11:48

Znamo to. Već je to tvoj šef najavio. Svi ste vi njegov megafon.

ODGOVORITE
Name

рибар

18.01.2022 11:53

Не бих коментарисао да се не помену јединство?? Желим да подсјетим грађане да ће ускоро изаћи на видјело ко је то био за овако "српско јединство", а ко је схватио веома озбиљно и национално одговорно иницијативу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ о одржавању свесрпског Сабора Републике Српске. Иницијативу која је службеном поштом прије три мјесеца отишла на све парламентарне политичке партије, анурс, сенат, оба универзитета, Митрополију и Борачку организацију РС. Чак смо ту иницијативу истовремено прослиједили кабинету Патријарха Порфирија и предсједника Србије Вучића, све са молбом да искористе свој ауторитет и кључним актерима скрену пажњу на историјски моменат у коме се налазимо. У тој иницијативи припрему саборске Декларације СРПСКА ЗА 21 ВИЈЕК и организацију Сабора за светог Саву ове године у Палама, све поводом 30 година Српске, требало је да одради координациони тим састављен од представника свих горе поменутих институција, партија и организација. Не бих сад о томе ко је како реаговао, али се може наслутити ко политикантски користи најскупљу синтагму, "српско јединство", а ко разумије бреме времена и спреман је зарад општег добра за историјски договор, односно, ко је близак саборној и национално одговорној политици ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

ODGOVORITE
Name

Marinko

18.01.2022 14:46

Pa vi ste ti koji pravite probleme.Rješavajte ih sami šta će vam opozicija.Ma vi ste jedna lažljiva sekta koju treba proterati sa vlasti za sva vremena.Kakvi koncenzus bagro jedna

ODGOVORITE
Name

Istina

18.01.2022 15:05

A sto morate zasjedati,teosite pare,pustite Dodiga,ionako on sve zna,vi samo potpisete.

ODGOVORITE
Name

Srbin

18.01.2022 17:04

Kako te nije sramota misliti mozgom bolesnoga vodje.

ODGOVORITE