Петицијом траже још једног педијатра у Вишеграду

Група грађана организовала је потписивање петиције којом се стражи да се у Дом здравља у Вишеграду, поред једног прими још један педијатар како би се, посебно у доба короне задовољиле потребе за примарном здравственом заштитом најмлађих.

Република Српска 17.01.2022 | 20:36
Петицијом траже још једног педијатра у Вишеграду

Члан организационог одбора за потписивање петиције и сам родитељ дјеце младје од седам година Дејан Николић каже да се ово морало учинити како би се јавности скренула пажња на овој проблем који је искрсао одласком једног педијатра у упензију.

“Ми петицијом тражимо од институција системана на општинском и републичком нивоу да се за више од 400 дјеце узраста до седам година запослии и обезбједи још један педијатар у Дому здравља у Вишеграду”, рекао је Николић.

Након потписивања петиција ће бити уручена начелнику општине, предсједнику Скупштине општине и свим одборницима као и Министарству здравља Републике Српске како би се ургирало да се ријеши овај проблем.

“Организациони одбор родитеља ће затражити да се петиција уврсти у дневни ред наредне сједнице Скупштине општине како би се о њој водила расправа", додао је Николић .

Родитељ Слађана Шекарић каже да је било крајње вријеме да се на овакав начин затражи запослење у Дим здравља још једног педијатра. 

“Дјеце је много, педијатар један а да не говоримо да нема посебно формирано ковид одјељење гдје би се примала болесна дјеца", истакла је Шекарићева. 

Одзив грађана на потписивање петиције је велики и данас до 16 часова свој потпис је на њу ставило око 300 грађана па ће се сакупљање потписа наставити још два дана.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Политичарка

17.01.2022 19:48

Директорица се кадар снсд се бори за свој статус у партији,нема она времена да размишља о народу,радницима и нашој дјеци.Свако ко је имао проблема везаних за ковид задњих десетак дана могао је и сам да се увјери у крах њеног вођења Дома здравља.Свака част неколицини доктора и сестара,њој као руководиоцу оцјена чиста нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

17.01.2022 22:46

Ђуровићка се мјеша у све осим у свој посао,с' обзиром колико је студирала није ни чудо што се не зна снаћи нигдје осим у партији у којој прави резултате уцјенама пацијената да гласа за њу.Напримала партијских ухљена који мјењају послове када им се ћефне а све немедоцинско особље а о здрављу напе дјеце и свих осталих не мари

Name

Таман

17.01.2022 22:49

Директорка само слуша партију,о здрављу дјеце се сами бринемо.Наши свршени доктори путују од И.Сарајева,Фоче,Рогатице и свугдје су најбољи и добро примљени само у ДЗ Вишеград годинама ни један.

Name

Ма ајде

17.01.2022 22:52

Толико наше дјеце најбољих студената медицине у Фочи путује по региону да нађе посао а директорка само у канцеларије гомила ухљебе а медицински кадар најстарији у региону.Када на. Оде Славица у пензију дјецу ћемо видити у друге градове да лијечимо

Name

Фочак

17.01.2022 21:49

Обратите се Кусти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

17.01.2022 22:04

И петицију за два наставника њемацког језика. Нека дјеца од малена уце и ломе језик. Касније се неце патити као данасње генерације. Нека дјеца уце оно сто це им требати у зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој педијатар

17.01.2022 22:10

Палама не треба педијатар, све је Југовиц растерао, навикао на свим пољима да узима а у дому з није сколовао за то. Апотеку је своју затворио, опрао паре и сад отворио маркет са Цосицем позадина сљама само легализуј новац а Палама педијатар не треба док је Југовиц никад нови доци неце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

17.01.2022 22:48

За четири године одборничког мандата учинак дир.дома здравља је био само да она има улогу васпитача других одборника који су критиковали рад начелника ђуревића.А његов учинак ксо нсчелника општине је раван нули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висеград

18.01.2022 07:27

Надјите менадзера да вам доводи др и све сто треба,зато постоје сколовани људи!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВГ

18.01.2022 11:30

Директорица дома здравља за четири године одборничког мандата ниједном, а ма баш ниједном није дискутовала по тачкама дневног реда Скупштине, све њене дискусије су се односиле на повреду пословника и Статута општине Вишеград које је упућивала колегама из одборничких редова. Велео бих клада бих ме неко демонтовао у мојим наводима.

ОДГОВОРИТЕ