Peticijom traže još jednog pedijatra u Višegradu

Grupa građana organizovala je potpisivanje peticije kojom se straži da se u Dom zdravlja u Višegradu, pored jednog primi još jedan pedijatar kako bi se, posebno u doba korone zadovoljile potrebe za primarnom zdravstvenom zaštitom najmlađih.

Republika Srpska 17.01.2022 | 20:36
Peticijom traže još jednog pedijatra u Višegradu

Član organizacionog odbora za potpisivanje peticije i sam roditelj djece mladje od sedam godina Dejan Nikolić kaže da se ovo moralo učiniti kako bi se javnosti skrenula pažnja na ovoj problem koji je iskrsao odlaskom jednog pedijatra u upenziju.

“Mi peticijom tražimo od institucija sistemana na opštinskom i republičkom nivou da se za više od 400 djece uzrasta do sedam godina zaposlii i obezbjedi još jedan pedijatar u Domu zdravlja u Višegradu”, rekao je Nikolić.

Nakon potpisivanja peticija će biti uručena načelniku opštine, predsjedniku Skupštine opštine i svim odbornicima kao i Ministarstvu zdravlja Republike Srpske kako bi se urgiralo da se riješi ovaj problem.

“Organizacioni odbor roditelja će zatražiti da se peticija uvrsti u dnevni red naredne sjednice Skupštine opštine kako bi se o njoj vodila rasprava", dodao je Nikolić .

Roditelj Slađana Šekarić kaže da je bilo krajnje vrijeme da se na ovakav način zatraži zaposlenje u Dim zdravlja još jednog pedijatra. 

“Djece je mnogo, pedijatar jedan a da ne govorimo da nema posebno formirano kovid odjeljenje gdje bi se primala bolesna djeca", istakla je Šekarićeva. 

Odziv građana na potpisivanje peticije je veliki i danas do 16 časova svoj potpis je na nju stavilo oko 300 građana pa će se sakupljanje potpisa nastaviti još dva dana.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Političarka

17.01.2022 19:48

Direktorica se kadar snsd se bori za svoj status u partiji,nema ona vremena da razmišlja o narodu,radnicima i našoj djeci.Svako ko je imao problema vezanih za kovid zadnjih desetak dana mogao je i sam da se uvjeri u krah njenog vođenja Doma zdravlja.Svaka čast nekolicini doktora i sestara,njoj kao rukovodiocu ocjena čista nula.

ODGOVORITE
Name

Istina

17.01.2022 22:46

Đurovićka se mješa u sve osim u svoj posao,s' obzirom koliko je studirala nije ni čudo što se ne zna snaći nigdje osim u partiji u kojoj pravi rezultate ucjenama pacijenata da glasa za nju.Naprimala partijskih uhljena koji mjenjaju poslove kada im se ćefne a sve nemedocinsko osoblje a o zdravlju nape djece i svih ostalih ne mari

Name

Taman

17.01.2022 22:49

Direktorka samo sluša partiju,o zdravlju djece se sami brinemo.Naši svršeni doktori putuju od I.Sarajeva,Foče,Rogatice i svugdje su najbolji i dobro primljeni samo u DZ Višegrad godinama ni jedan.

Name

Ma ajde

17.01.2022 22:52

Toliko naše djece najboljih studenata medicine u Foči putuje po regionu da nađe posao a direktorka samo u kancelarije gomila uhljebe a medicinski kadar najstariji u regionu.Kada na. Ode Slavica u penziju djecu ćemo viditi u druge gradove da liječimo

Name

Fočak

17.01.2022 21:49

Obratite se Kusti

ODGOVORITE
Name

Edo

17.01.2022 22:04

I peticiju za dva nastavnika njemackog jezika. Neka djeca od malena uce i lome jezik. Kasnije se nece patiti kao danasnje generacije. Neka djeca uce ono sto ce im trebati u zivotu.

ODGOVORITE
Name

E moj pedijatar

17.01.2022 22:10

Palama ne treba pedijatar, sve je Jugovic rasterao, navikao na svim poljima da uzima a u domu z nije skolovao za to. Apoteku je svoju zatvorio, oprao pare i sad otvorio market sa Cosicem pozadina sljama samo legalizuj novac a Palama pedijatar ne treba dok je Jugovic nikad novi doci nece

ODGOVORITE
Name

Вишеград

17.01.2022 22:48

За четири године одборничког мандата учинак дир.дома здравља је био само да она има улогу васпитача других одборника који су критиковали рад начелника ђуревића.А његов учинак ксо нсчелника општине је раван нули.

ODGOVORITE
Name

Visegrad

18.01.2022 07:27

Nadjite menadzera da vam dovodi dr i sve sto treba,zato postoje skolovani ljudi!!

ODGOVORITE
Name

VG

18.01.2022 11:30

Direktorica doma zdravlja za četiri godine odborničkog mandata nijednom, a ma baš nijednom nije diskutovala po tačkama dnevnog reda Skupštine, sve njene diskusije su se odnosile na povredu poslovnika i Statuta opštine Višegrad koje je upućivala kolegama iz odborničkih redova. Veleo bih klada bih me neko demontovao u mojim navodima.

ODGOVORITE