Новак без вакцине не може ни у Париз

Кристоф Кастенер, шеф владајуће партије председника Емануела Макрона, још једном је потврдио намеру француске владе да затвори догађаје за невакцинисане.

Спорт 17.01.2022 | 17:39
Новак без вакцине не може ни у Париз

Током дана, стигла је вест да је близу усвајања закон по ком би вакцина била обавезна на свим спортским дешавањима.

У разговору за БФТВМ, Кастенер је рекао:

"Видео сам да Ролан Гарос и неке друге организације коментаришу то директно током јучерашњег дана. Могу да вам кажем да сам у овом тренутку био у Народној скупштини са колегама министрима и да смо усвојили да вакцинални пасош буде обавезан за све који желе да буду на Ролан Гаросу и свим дешавањима у Француској", рекао је Кастенер.

То би практично, по садашњем стању, значило да и Ролан Гарос затвара врата Новаку Ђоковићу, уколико се не вакцинише.

"Не долази у обзир да кршимо правила за велика спортска именам уметнике или друге посебне личности. Правило важи за све. Не може да дође ако не поштује правило које се односи на публику, сакупљаче лоптица, људе који раде у бутицима и на Френч опену. У ком свету бисмо живели ако бисте, само зато што сте звезда, кршили правила?", поручио је Кастенер.

(Б92 Фото: Профимедиа/РЕТМЕН/СИПА ПРЕСС)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дјуро

17.01.2022 16:57

Ако је паметан ваљда је науцио несто из ове замке !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центарфор

17.01.2022 17:07

Поштено и унапријед најављено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побједник ?

17.01.2022 17:17

Милиони лазних купљених пропусница и лазних тестова,греску је направио кад вец није хтио требао је купити или једноставно добити као вецина политицара а богами и обицног свијета ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идемоооо

17.01.2022 17:26

Није то проблем, набавице на вријеме лазну потврду и растурити Париз, Вимблдон и УС опен. Нека бјелосвјетски паметњаковици доказу да је лазњак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјода

17.01.2022 18:01

За разлику од кенгура, ово је сасвим ок. На вријеме, да се зна..правило је јасно и нема изузетака. Још треба да кажу и које вакцине прихватају, претпостављам без руских и кинеских.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубиоза Колектива

18.01.2022 15:48

Уз дузно постовање Новака, он мора да схвати и прихвати свјетска правила и законе а не да своју каријеру пред крај доводи у питање зог лицних ставова на која има право....лицно право које никада ни у којем систему није јаце од колективног права.

ОДГОВОРИТЕ