Novak bez vakcine ne može ni u Pariz

Kristof Kastener, šef vladajuće partije predsednika Emanuela Makrona, još jednom je potvrdio nameru francuske vlade da zatvori događaje za nevakcinisane.

Sport 17.01.2022 | 17:39
Novak bez vakcine ne može ni u Pariz

Tokom dana, stigla je vest da je blizu usvajanja zakon po kom bi vakcina bila obavezna na svim sportskim dešavanjima.

U razgovoru za BFTVM, Kastener je rekao:

"Video sam da Rolan Garos i neke druge organizacije komentarišu to direktno tokom jučerašnjeg dana. Mogu da vam kažem da sam u ovom trenutku bio u Narodnoj skupštini sa kolegama ministrima i da smo usvojili da vakcinalni pasoš bude obavezan za sve koji žele da budu na Rolan Garosu i svim dešavanjima u Francuskoj", rekao je Kastener.

To bi praktično, po sadašnjem stanju, značilo da i Rolan Garos zatvara vrata Novaku Đokoviću, ukoliko se ne vakciniše.

"Ne dolazi u obzir da kršimo pravila za velika sportska imenam umetnike ili druge posebne ličnosti. Pravilo važi za sve. Ne može da dođe ako ne poštuje pravilo koje se odnosi na publiku, sakupljače loptica, ljude koji rade u buticima i na Frenč openu. U kom svetu bismo živeli ako biste, samo zato što ste zvezda, kršili pravila?", poručio je Kastener.

(B92 Foto: Profimedia/RETMEN/SIPA PRESS)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

djuro

17.01.2022 16:57

Ako je pametan valjda je naucio nesto iz ove zamke !!!

ODGOVORITE
Name

Centarfor

17.01.2022 17:07

Pošteno i unaprijed najavljeno.

ODGOVORITE
Name

Pobjednik ?

17.01.2022 17:17

Milioni laznih kupljenih propusnica i laznih testova,gresku je napravio kad vec nije htio trebao je kupiti ili jednostavno dobiti kao vecina politicara a bogami i obicnog svijeta ....

ODGOVORITE
Name

Idemoooo

17.01.2022 17:26

Nije to problem, nabavice na vrijeme laznu potvrdu i rasturiti Pariz, Vimbldon i US open. Neka bjelosvjetski pametnjakovici dokazu da je laznjak!

ODGOVORITE
Name

Djoda

17.01.2022 18:01

Za razliku od kengura, ovo je sasvim ok. Na vrijeme, da se zna..pravilo je jasno i nema izuzetaka. Još treba da kažu i koje vakcine prihvataju, pretpostavljam bez ruskih i kineskih.

ODGOVORITE
Name

Dubioza Kolektiva

18.01.2022 15:48

Uz duzno postovanje Novaka, on mora da shvati i prihvati svjetska pravila i zakone a ne da svoju karijeru pred kraj dovodi u pitanje zog licnih stavova na koja ima pravo....licno pravo koje nikada ni u kojem sistemu nije jace od kolektivnog prava.

ODGOVORITE