Сарајево и јутрос најзагађенији град у свијету

- Сарајево је јутрос на првом мјесту најзагађенијих градова на свијету, показују све мјерне станице у граду.

Босна и Херцеговина 17.01.2022 | 11:21
Сарајево и јутрос најзагађенији град у свијету

Индекс загађености износи чак 270, судећи по мјерењима ове станице, што значи да ПМ2 честица има чак 32 пута више од дозвољеног.

Јутрос је код Амбасаде САД измјерено чак 346 оваквих честица, што значи да је ваздух "опасан".

Послије Сарајева по загађености слиједе Лахоре у Пакистану, Делхи у Индији, Вухан у Кини, те сусједни Загреб и Београд.

"Током боравка вани треба избјегавати било какве напоре. Најугроженије категорије становништва - труднице, старе особе и дјеца, особе с респираторним и срчаним проблемима, морале би остати у затвореном", наводи се у упозорењу портала "Екоакција".

(Срна Фото: Аваз/Архив) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Панамски кројац

17.01.2022 11:17

У Бања Луци је секта лако ријесила тај проблем. Све мјерне станице су искљуцене и ниста не ради. Карциноми ницу као гљиве посље кисе , али то цемо свалити на "зле" Американце и "трули" запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2022 16:36

Секта је рјесила да картел влада дрзавом. Ко је био милионер од тог сљама прије него сто је примирисао власт? У земљама са оволиком корупцијом треба увести смртну казну за корумпиране политицаре. Послије 5 година примјене таквог закона, мозда би нам се сманила корупција и крадја, а друство и дрзава били богатији

Name

Центарфор

17.01.2022 19:07

Чињеница је да су већина градова у БИХ загађени, једино Мостар нема овај проблем због зимских вјетрова, а да нема тога била би иста ситуација.

ОДГОВОРИТЕ