Македонци добили нову Владу са лидером СДСМ

 Парламент Северне Македоније изабрао је нову Владу на челу са Димитром Ковачевским, лидером Социјалдемократског савеза Македоније /СДСМ/.

Регион 17.01.2022 | 09:28
Македонци добили нову Владу са лидером СДСМ

За нову македонску Владу гласала су 62 посланика парламентарне већине у Собрању, док се 46 посланика опозиционих партија томе противило.

Нова Влада премијера Ковачевског наслиједиће владу Зорана Заева, који је поднио оставку послије пораза његове странке на локалним изборима.

Поводом захтјева опозиције за ванредним изборима, Ковачевски је рекао да ће избори бити тек у редовном термину 2024. године.

"Легитимитет власти је неспоран и уз снажну подршку већине одржив у наредне двије године. Биће избора, али 2024. године. До тада ћемо радити посвећено на унапређењу привреде и квалитета живота сваког грађанина", истакао је Ковачевски.

Он је претходно рекао како вјерује да ће опозиција бити конструктивна и сарађивати на доношењу закона у интересу грађана, оцијенивши да треба зауставити политичке, етничке и друштвене подјеле, зауставити говор мржње и ширење и подстицање песимизма, преносе македонски медији.

"Оставимо по страни личне и ускопартијске интересе, јер сада више него икад морамо да радимо у интересу грађана. Верујем да ћемо нашу земљу припремити за ново вријеме. Долази ново вријеме, долази боље вријеме", нагласио је Ковачевски. 

(Срна Фото: Агенције) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кад може

17.01.2022 11:14

СМКД, може и БиХ! Нема ентитета, нема кантона, један предсједник, једна Влада, уређење Република. Бира се најспособнији!

ОДГОВОРИТЕ