Makedonci dobili novu Vladu sa liderom SDSM

 Parlament Severne Makedonije izabrao je novu Vladu na čelu sa Dimitrom Кovačevskim, liderom Socijaldemokratskog saveza Makedonije /SDSM/.

Region 17.01.2022 | 09:28
Makedonci dobili novu Vladu sa liderom SDSM

Za novu makedonsku Vladu glasala su 62 poslanika parlamentarne većine u Sobranju, dok se 46 poslanika opozicionih partija tome protivilo.

Nova Vlada premijera Кovačevskog naslijediće vladu Zorana Zaeva, koji je podnio ostavku poslije poraza njegove stranke na lokalnim izborima.

Povodom zahtjeva opozicije za vanrednim izborima, Кovačevski je rekao da će izbori biti tek u redovnom terminu 2024. godine.

"Legitimitet vlasti je nesporan i uz snažnu podršku većine održiv u naredne dvije godine. Biće izbora, ali 2024. godine. Do tada ćemo raditi posvećeno na unapređenju privrede i kvaliteta života svakog građanina", istakao je Кovačevski.

On je prethodno rekao kako vjeruje da će opozicija biti konstruktivna i sarađivati na donošenju zakona u interesu građana, ocijenivši da treba zaustaviti političke, etničke i društvene podjele, zaustaviti govor mržnje i širenje i podsticanje pesimizma, prenose makedonski mediji.

"Ostavimo po strani lične i uskopartijske interese, jer sada više nego ikad moramo da radimo u interesu građana. Verujem da ćemo našu zemlju pripremiti za novo vrijeme. Dolazi novo vrijeme, dolazi bolje vrijeme", naglasio je Кovačevski. 

(Srna Foto: Agencije) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kad može

17.01.2022 12:14

SMKD, može i BiH! Nema entiteta, nema kantona, jedan predsjednik, jedna Vlada, uređenje Republika. Bira se najsposobniji!

ODGOVORITE