Хрватска полиција испитује другове несталог Матеја

Девојка с којом се чуо у Београду дала изјаву о дрогирању, па се повукла!

Регион 16.01.2022 | 22:46
Хрватска полиција испитује другове несталог Матеја

Саслушања ових младића почела су тек сада јер су по повратку из Србије били позитивни на корона вирус

Специјални тим хрватске полиције почео је у просторијама ПУ сплитско-далматинске испитивање пријатеља несталог Матеја Периша (27) за којим се трага већ 17. дан без резултата.

Пошто је начелник УКП хрватске полиције Антонио Геровац најавио да ће Матејеве пријатеље саслушати, ако треба и по седам пута, у петак су у ову установу почели да пристижу младићи који су последњи чули и видели несталог младића.

Саслушања ових младића почела су тек сада јер су по повратку из Србије били позитивни на корона вирус.

- Они се испитују у својству грађана ради давања обавештења, а како је већ пре речено, ни на који начин се не доводе у везу с Матејевим нестанком. Сви су они и полиграфски тестирани и прошли су “детектор лажи”, али сасвим је могуће да и након испитивања у Сплиту буду подвргнути истом тесту - преносе медији.

Паралелно са тим, београдска полиција наставља да истражује све околности нестанка Матеја Периша. Јуче, 17. дан потраге за њим наставили су да претражују речна корита и обалу. Неколико дана раније, полиција је саслушала извесну Марију С., Сплићанку која се, како се сумња, последња чула са несталим младићем.

Медији преносе, да је ова девојка полицији рекла да Матеја није чула од буке, те и да он наводно користи опијате. Анализа њеног телефона указала је и да је њу Периш кобне ноћи звао чак два пута. Она је, наводно, сестра Матејевог доброг друга који није дошао са њим у Београд.

- Маја је често у Београду, а наводно је на друштвеним мрежама качила слике провода из једног клуба који се налази близу места на ком је Матеј нестао. Не зна се да ли је била тамо и те вечери, али се не искључује могућност да је Периш кренуо да се нађе с њом. Она је, наводно, рекла да се јавила на позив и да није чула шта јој Матеј прича јер је била гласна музика у локалу. Навела је да је Матеј као скипер морао напорно да ради јер је имао циљеве које је зацртао и да није могао да их постигне уколико не конзумира опијате - каже саговорник.

Ненад Периш, отац несталог, потврдио је за Дневник.хр да се чуо с Мајом.

Фото: Дамир Дервишагић, Приватна Архива 

- Она ми је рекла да је те вечери Матеј покушао да ступи у контакт с њом, јер је видела да има пропуштен позив. Наиме, ја сам њу срео на улици испред седишта београдске полиције пре десетак дана. Био је то случајан сусрет и она ми је тада кратко рекла да се она и Матеј нису чули, али да је имала његов пропуштен позив. Вероватно је Матеј, с обзиром на то да је она била у Београду, покушао ступити с њом у контакт - рекао је Периш.

Подсетимо, Матеј Периш је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, а његови пријатељи су, према званичним информацијама, нестанак пријавили 31. децембра у 18 часова. Младић је, како је реконструисано, био у клубу “Готик” у Бетон хали, одакле је изашао у 1.43, па трчећи отишао до Сава променаде. Ту му се и губи сваки траг, а надзорна камера га је снимила како силази према леденој Сави. Видео-надзор је Периша снимио и како плива, а ту је последњи пут и ухваћен сигнал његовог мобилног, пет минута после два часа.

Обрисала профиле

Интересантно је и то да је Маја С., након што је јавно доведена у везу с Перишем, обрисала налог на Инстаграму, а на Фејсбуку ставила црну слику.

- Блокирала је сваког ко ју је питао за Матеја и нестала с мрежа. Ово је веома чудно, јер су она и Периш другови готово целог живота. Иначе, њен рођени брат није допутовао с Матејем јер је рекао да је у жалости за другом који је погинуо јесенас, те да му није до славља - прича извор из Сплита и додаје да не зна да ли је атрактивна Сплићанка још у српској престоници:

- Такође, по Сплиту се прича и да је Матеј радећи као скипер управо био запослен код Маје С., која поседује бродове за превоз туриста.

(Курир.рс/Блиц/Слободна Далмација Фото: Дамир Дервишагић, Приватна Архива)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Инс мц грее

16.01.2022 22:23

Зао ми је овог момка али истовремено ми је цудно његово друство.Зар је могуце да одес с неким тако далеко и да не примијети да те нема 16 сати?Због тога ми је то друство врло али врло сумњиво и требали су бити задрзани и испитани одмах.Мирисе ми све на дрогу,опијате..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

17.01.2022 07:17

Мозда су мислили да је отисао са неком куци. То је нормално, а и они били пијани итд….

Name

Ха ха

17.01.2022 08:20

Нису сви паметни као ти па није он мало дјете да га морас стално цувати

Name

Ристо

17.01.2022 16:20

Говорим ја да је најбоље НГ прославити код куце!

Name

Милан Бибић

17.01.2022 05:49

Жао ми је сваког човијека па и овог момка само много тога мени ту нештима и сумљиво ми је друштво њих детаљно треба више пута испитати ево напримјер ова дјевојка у једној верзији каже да је те ноћи разговарала да Матејом али га је од буке у локалу слабо чула а у другој верзији каже да се није са њим чула већ је видјела да има пропуштен позив од Матеја ако ово нису све медијске лажи та дјевојка је одмах по мом мишљењу сумњива кључ нестанка овог момка је његово друштво ако је уопште и било право друштво.

ОДГОВОРИТЕ