Hrvatska policija ispituje drugove nestalog Mateja

Devojka s kojom se čuo u Beogradu dala izjavu o drogiranju, pa se povukla!

Region 16.01.2022 | 22:46
Hrvatska policija ispituje drugove nestalog Mateja

Saslušanja ovih mladića počela su tek sada jer su po povratku iz Srbije bili pozitivni na korona virus

Specijalni tim hrvatske policije počeo je u prostorijama PU splitsko-dalmatinske ispitivanje prijatelja nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 17. dan bez rezultata.

Pošto je načelnik UKP hrvatske policije Antonio Gerovac najavio da će Matejeve prijatelje saslušati, ako treba i po sedam puta, u petak su u ovu ustanovu počeli da pristižu mladići koji su poslednji čuli i videli nestalog mladića.

Saslušanja ovih mladića počela su tek sada jer su po povratku iz Srbije bili pozitivni na korona virus.

- Oni se ispituju u svojstvu građana radi davanja obaveštenja, a kako je već pre rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su “detektor laži”, ali sasvim je moguće da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu - prenose mediji.

Paralelno sa tim, beogradska policija nastavlja da istražuje sve okolnosti nestanka Mateja Periša. Juče, 17. dan potrage za njim nastavili su da pretražuju rečna korita i obalu. Nekoliko dana ranije, policija je saslušala izvesnu Mariju S., Splićanku koja se, kako se sumnja, poslednja čula sa nestalim mladićem.

Mediji prenose, da je ova devojka policiji rekla da Mateja nije čula od buke, te i da on navodno koristi opijate. Analiza njenog telefona ukazala je i da je nju Periš kobne noći zvao čak dva puta. Ona je, navodno, sestra Matejevog dobrog druga koji nije došao sa njim u Beograd.

- Maja je često u Beogradu, a navodno je na društvenim mrežama kačila slike provoda iz jednog kluba koji se nalazi blizu mesta na kom je Matej nestao. Ne zna se da li je bila tamo i te večeri, ali se ne isključuje mogućnost da je Periš krenuo da se nađe s njom. Ona je, navodno, rekla da se javila na poziv i da nije čula šta joj Matej priča jer je bila glasna muzika u lokalu. Navela je da je Matej kao skiper morao naporno da radi jer je imao ciljeve koje je zacrtao i da nije mogao da ih postigne ukoliko ne konzumira opijate - kaže sagovornik.

Nenad Periš, otac nestalog, potvrdio je za Dnevnik.hr da se čuo s Majom.

Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva 

- Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao da stupi u kontakt s njom, jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Verovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao stupiti s njom u kontakt - rekao je Periš.

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a njegovi prijatelji su, prema zvaničnim informacijama, nestanak prijavili 31. decembra u 18 časova. Mladić je, kako je rekonstruisano, bio u klubu “Gotik” u Beton hali, odakle je izašao u 1.43, pa trčeći otišao do Sava promenade. Tu mu se i gubi svaki trag, a nadzorna kamera ga je snimila kako silazi prema ledenoj Savi. Video-nadzor je Periša snimio i kako pliva, a tu je poslednji put i uhvaćen signal njegovog mobilnog, pet minuta posle dva časa.

Obrisala profile

Interesantno je i to da je Maja S., nakon što je javno dovedena u vezu s Perišem, obrisala nalog na Instagramu, a na Fejsbuku stavila crnu sliku.

- Blokirala je svakog ko ju je pitao za Mateja i nestala s mreža. Ovo je veoma čudno, jer su ona i Periš drugovi gotovo celog života. Inače, njen rođeni brat nije doputovao s Matejem jer je rekao da je u žalosti za drugom koji je poginuo jesenas, te da mu nije do slavlja - priča izvor iz Splita i dodaje da ne zna da li je atraktivna Splićanka još u srpskoj prestonici:

- Takođe, po Splitu se priča i da je Matej radeći kao skiper upravo bio zaposlen kod Maje S., koja poseduje brodove za prevoz turista.

(Kurir.rs/Blic/Slobodna Dalmacija Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ins mc gree

16.01.2022 22:23

Zao mi je ovog momka ali istovremeno mi je cudno njegovo drustvo.Zar je moguce da odes s nekim tako daleko i da ne primijeti da te nema 16 sati?Zbog toga mi je to drustvo vrlo ali vrlo sumnjivo i trebali su biti zadrzani i ispitani odmah.Mirise mi sve na drogu,opijate..

ODGOVORITE
Name

Gogi

17.01.2022 07:17

Mozda su mislili da je otisao sa nekom kuci. To je normalno, a i oni bili pijani itd….

Name

Ha ha

17.01.2022 08:20

Nisu svi pametni kao ti pa nije on malo djete da ga moras stalno cuvati

Name

Risto

17.01.2022 16:20

Govorim ja da je najbolje NG proslaviti kod kuce!

Name

Milan Bibić

17.01.2022 05:49

Žao mi je svakog čovijeka pa i ovog momka samo mnogo toga meni tu neštima i sumljivo mi je društvo njih detaljno treba više puta ispitati evo naprimjer ova djevojka u jednoj verziji kaže da je te noći razgovarala da Matejom ali ga je od buke u lokalu slabo čula a u drugoj verziji kaže da se nije sa njim čula već je vidjela da ima propušten poziv od Mateja ako ovo nisu sve medijske laži ta djevojka je odmah po mom mišljenju sumnjiva ključ nestanka ovog momka je njegovo društvo ako je uopšte i bilo pravo društvo.

ODGOVORITE