Да ли у понедељак пада црногорска влада?

Руководство Грађанског покрета УРА предложиће највероватније у понедељак формирање мањинске владе као решење за излазак из политичке кризе у Црној Гори.

Регион 16.01.2022 | 20:46
Да ли у понедељак пада црногорска влада?

Та понуда УРА парламентарним политичким субјектима биће представљена сутра на конференцији за новинаре. У току је састанак партија које заступају овај модел и за очекивати је да вечерас концепт буде јасан.

Како сазнаје Портал РТЦГ незванично из више извора, манијнску владу чинили би УРА, СНП и мањинске странке. О томе је разговарано са представницима албанских и бошњачких странака. У Влади не би билло, по овом предлогу, представника ДПС-а и ДФ-а. 

Актуелна влада мора да буде разријешена да би била изабрана нова. Да би то било урађено потребна је интерпелација, коју мора да потпише 27 посланика. 

Политичка групација која заступа овај модел нема толико потписа засад. 

Подсјетимо, УРА, СНП, ЦИВИС и представници мањинских странака потписали су недавно меморандум о сарадњи. 

Социјалистичка народна партија (СНП) на сједници Предсједништва након конференције за медије УРА одлучиваће о овој понуди за рјешење политичке кризе. Сједници ће присуствовати и предсједници општинских одбора те странке. 

Засад се не зна какв ће бити став и каква ће бити улога СДП или СД о овом предлогу за формирање мањинске владе. Неке партије које су потписале меморандум према њима имају велики отпор. 

Притом је нејасно ко би уопште подржао такву владу, ако ДПС и ДФ не би били њен дио. По најавама из ДФ И Демократске Црне Горе, иницијатори овог предлога једино могу да добију подршку од ДПС за овај модел. 

(РТЦГ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ицх

16.01.2022 21:19

Дао Бог да падне,никад није ни била гора од осамостаљења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

17.01.2022 09:24

Ова Влада Црне Горе никоме не одговара осим грађанима а њих нико ништа не пита.За пет мјесеци у луци Бар откривено је 2000 кг кокаина што се није десило за вријеме 30 годишње владавине мила.Управо због ометања транспорта кокаина Здравко смета!Човјек није политичар и не умије бити флексибилан.Очито се не уклапа у профил балканског корумпираног политичара и мора да иде

Name

БОБ РОЦК

17.01.2022 10:02

Тачно Уроше

Name

Ха Ха

16.01.2022 21:22

Имају Становника као неки осредњи Градић, и као код њих Парламентарна криза, дај немојте зајебават. Ова вијест је у рангу оне, као да је у некој Мјесној Заједници пукла канализацина цијев !

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО-фан

16.01.2022 22:58

Дје МИло да успостави диктатуру пролетеријата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

17.01.2022 08:46

Кривокапиц одрадјује црквене послове с њм Црна гора нема напретка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоx

17.01.2022 11:50

Мањинска влада не би била лоша опција и за Републику Српску. Опозиција да је формира послије избора, а нека од ових млатимудан додикових партија да технички подржи. Да се Миле набије у политичку историју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2022 17:55

Миле це послије избора свакако у прошлост отићи заједно са Стевандицем и осталим