Da li u ponedeljak pada crnogorska vlada?

Rukovodstvo Građanskog pokreta URA predložiće najverovatnije u ponedeljak formiranje manjinske vlade kao rešenje za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori.

Region 16.01.2022 | 20:46
Da li u ponedeljak pada crnogorska vlada?

Ta ponuda URA parlamentarnim političkim subjektima biće predstavljena sutra na konferenciji za novinare. U toku je sastanak partija koje zastupaju ovaj model i za očekivati je da večeras koncept bude jasan.

Kako saznaje Portal RTCG nezvanično iz više izvora, manijnsku vladu činili bi URA, SNP i manjinske stranke. O tome je razgovarano sa predstavnicima albanskih i bošnjačkih stranaka. U Vladi ne bi billo, po ovom predlogu, predstavnika DPS-a i DF-a. 

Aktuelna vlada mora da bude razriješena da bi bila izabrana nova. Da bi to bilo urađeno potrebna je interpelacija, koju mora da potpiše 27 poslanika. 

Politička grupacija koja zastupa ovaj model nema toliko potpisa zasad. 

Podsjetimo, URA, SNP, CIVIS i predstavnici manjinskih stranaka potpisali su nedavno memorandum o saradnji. 

Socijalistička narodna partija (SNP) na sjednici Predsjedništva nakon konferencije za medije URA odlučivaće o ovoj ponudi za rješenje političke krize. Sjednici će prisustvovati i predsjednici opštinskih odbora te stranke. 

Zasad se ne zna kakv će biti stav i kakva će biti uloga SDP ili SD o ovom predlogu za formiranje manjinske vlade. Neke partije koje su potpisale memorandum prema njima imaju veliki otpor. 

Pritom je nejasno ko bi uopšte podržao takvu vladu, ako DPS i DF ne bi bili njen dio. Po najavama iz DF I Demokratske Crne Gore, inicijatori ovog predloga jedino mogu da dobiju podršku od DPS za ovaj model. 

(RTCG)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ich

16.01.2022 20:19

Dao Bog da padne,nikad nije ni bila gora od osamostaljenja.

ODGOVORITE
Name

Uroš

17.01.2022 08:24

Ova Vlada Crne Gore nikome ne odgovara osim građanima a njih niko ništa ne pita.Za pet mjeseci u luci Bar otkriveno je 2000 kg kokaina što se nije desilo za vrijeme 30 godišnje vladavine mila.Upravo zbog ometanja transporta kokaina Zdravko smeta!Čovjek nije političar i ne umije biti fleksibilan.Očito se ne uklapa u profil balkanskog korumpiranog političara i mora da ide

Name

BOB ROCK

17.01.2022 09:02

Tačno Uroše

Name

Ha Ha

16.01.2022 20:22

Imaju Stanovnika kao neki osrednji Gradić, i kao kod njih Parlamentarna kriza, daj nemojte zajebavat. Ova vijest je u rangu one, kao da je u nekoj Mjesnoj Zajednici pukla kanalizacina cijev !

ODGOVORITE
Name

NATO-fan

16.01.2022 21:58

Dje MIlo da uspostavi diktaturu proleterijata?

ODGOVORITE
Name

mislim

17.01.2022 07:46

Krivokapic odradjuje crkvene poslove s njm Crna gora nema napretka.

ODGOVORITE
Name

Zox

17.01.2022 10:50

Manjinska vlada ne bi bila loša opcija i za Republiku Srpsku. Opozicija da je formira poslije izbora, a neka od ovih mlatimudan dodikovih partija da tehnički podrži. Da se Mile nabije u političku istoriju!

ODGOVORITE
Name

Re

17.01.2022 16:55

Mile ce poslije izbora svakako u prošlost otići zajedno sa Stevandicem i ostalim