Помен најмлађем борцу из Требиња Александру Маслеши

Код споменика најмлађем погинулом борцу Требињске бригаде Војске Републике Српске Александру Маслеши служен је помен поводом 27 године од његове смрти.

Република Српска 16.01.2022 | 16:27
Помен најмлађем борцу из Требиња Александру Маслеши

Александар Маслеша приступио је Бобанској чети Требињске бригаде са непуних 16 година 1993. године. Преминуо је 16. јануара 1995. године на Војно-медицинској академији у Београду од посљедица рањавања на Борачком језеру код Коњица. И ове године помену код споменика овом храбраом младићу окупили су се његова родбина, саборци и пријатељи.

"Послије оволико година остаје нама велики жал за њим, нама који смо га добро познавали али исто тако и велики понос што је био једна од најмлађих у Републици Српској, који је дао живот за ово земљу", каже Драган Ристић, саборац Александра Маслеше.

"Можда сам симбол овога споменика, који је у тами та свијетла тачка на којој је Алескандрова биста,  говори о свему томе. Увијек када су тешка времена за наш народ, увијек ће бити тих свијетлих тачака, неко сјеме које ће изродити побједу и слободу за овај народ и, као што на споменику пише, то ће бити залог слободе", истакао је Дејан Бодирога, предсједник ГБО Требиње.

Александар Маслеша рањен је 27. септембра 1994. године. Од исте гранате погинули су командант Бобанске чете Недељко Видаковић, те његови саборци Љубиша Поповић и Драган Слијепчевић. 

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Џо

16.01.2022 15:47

Жао ми је дјечака,дивим се његовој храбрости, и сам сам имао 15 година када је рат почео, али из овога се може извући једно наравоученије, а то је : НИЈЕ РАТ ЗА ДЈЕЦУ !!! ДЈЕЦА НИСУ ЗРЕЛА ДА ДО КРАЈА СХВАТЕ ШТА ЈЕ ТО РАТ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

16.01.2022 16:20

Није друзе Рат ни за одрасле.. Онај који то зели има проблема са психицким здрављем.. Здрави ми били

Name

Ре

16.01.2022 16:58

Није друг рат ни за кога.