Pomen najmlađem borcu iz Trebinja Aleksandru Masleši

Kod spomenika najmlađem poginulom borcu Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske Aleksandru Masleši služen je pomen povodom 27 godine od njegove smrti.

Republika Srpska 16.01.2022 | 16:27
Pomen najmlađem borcu iz Trebinja Aleksandru Masleši

Aleksandar Masleša pristupio je Bobanskoj četi Trebinjske brigade sa nepunih 16 godina 1993. godine. Preminuo je 16. januara 1995. godine na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu od posljedica ranjavanja na Boračkom jezeru kod Кonjica. I ove godine pomenu kod spomenika ovom hrabraom mladiću okupili su se njegova rodbina, saborci i prijatelji.

"Poslije ovoliko godina ostaje nama veliki žal za njim, nama koji smo ga dobro poznavali ali isto tako i veliki ponos što je bio jedna od najmlađih u Republici Srpskoj, koji je dao život za ovo zemlju", kaže Dragan Ristić, saborac Aleksandra Masleše.

"Možda sam simbol ovoga spomenika, koji je u tami ta svijetla tačka na kojoj je Aleskandrova bista,  govori o svemu tome. Uvijek kada su teška vremena za naš narod, uvijek će biti tih svijetlih tačaka, neko sjeme koje će izroditi pobjedu i slobodu za ovaj narod i, kao što na spomeniku piše, to će biti zalog slobode", istakao je Dejan Bodiroga, predsjednik GBO Trebinje.

Aleksandar Masleša ranjen je 27. septembra 1994. godine. Od iste granate poginuli su komandant Bobanske čete Nedeljko Vidaković, te njegovi saborci Ljubiša Popović i Dragan Slijepčević. 

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Džo

16.01.2022 15:47

Žao mi je dječaka,divim se njegovoj hrabrosti, i sam sam imao 15 godina kada je rat počeo, ali iz ovoga se može izvući jedno naravoučenije, a to je : NIJE RAT ZA DJECU !!! DJECA NISU ZRELA DA DO KRAJA SHVATE ŠTA JE TO RAT !!!

ODGOVORITE
Name

Senad

16.01.2022 16:20

Nije druze Rat ni za odrasle.. Onaj koji to zeli ima problema sa psihickim zdravljem.. Zdravi mi bili

Name

Re

16.01.2022 16:58

Nije drug rat ni za koga.