До 10х на референдум изашло 3,61% од укупног броја бирача

Грађани се данас изјашњавају о промени Устава у делу о правосуђу. Порука косовских Срба: Биће избора 3. априла. Председник се изјаснио, грађанску дужност обавили и премијерка, Дачић, Мали, Момировић...

Србија 16.01.2022 | 12:07
До 10х на референдум изашло 3,61% од укупног броја бирача

Грађани Србије с правом гласа данас на референдуму одлучују о променама Устава Србије, у делу који се односи на правосуђе.

Питање на које ће се одговарати са "да" или "не", гласи "Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава".

Изјашњавање ће бити организовано и спроведено од 7 часова ујутру до 20 часова увече.

Министар Синиша Мали изјаснио се о референдуму на свом бирачком месту, а гласали су и премијерка Брнабић и министар Момировић. 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре Томислав Момировић гласао је на референдуму о промени Устава у делу који се односи на правосуђе и позвао грађане да изврше своју грађанску дужност. Момировић је гласао на Врачару.

До 10 одзив на референдум у Крагујевцу 2,08 процената. На 12 бирачких места у Крагујевцу до 10 сати излазност гласача на референдум је 2,08 посто, саопштила је градска управа. Свих 168 гласачких места у Крагујевцу отворено је јутрос у 7.00, а може да гласа 155.293 уписаних.

Како је јутрос саопштено из градске управе Крагујевца гласање за сада тече без проблема. Поред 168 гласачких места у Крагујевцу једно се налаз и у Заводу за извршење кривичних санкција. За гласање ван бирачког места до сада се пријавило 45 гласача, а то право имају немоћна старе особе, особе са инвалидитетом и они који из здравствених разлога нису у могућности да гласају на бирачком месту.

 У више српских места, Косовска полиција данас је растеривала окупљене Србе и бранила им да искажу свој људски и грађански протест због забране референдума.

РИК променила време објављивања излазности. Републичка изборна комисија одлучила је да прве податке о излазности на референдуму објави  у 13, 15, 17, 19 па на сваких два сата.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јел

16.01.2022 12:13

Миле гласао хааа

ОДГОВОРИТЕ