Do 10h na referendum izašlo 3,61% od ukupnog broja birača

Građani se danas izjašnjavaju o promeni Ustava u delu o pravosuđu. Poruka kosovskih Srba: Biće izbora 3. aprila. Predsednik se izjasnio, građansku dužnost obavili i premijerka, Dačić, Mali, Momirović...

Srbija 16.01.2022 | 12:07
Do 10h na referendum izašlo 3,61% od ukupnog broja birača

Građani Srbije s pravom glasa danas na referendumu odlučuju o promenama Ustava Srbije, u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Pitanje na koje će se odgovarati sa "da" ili "ne", glasi "Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava".

Izjašnjavanje će biti organizovano i sprovedeno od 7 časova ujutru do 20 časova uveče.

Ministar Siniša Mali izjasnio se o referendumu na svom biračkom mestu, a glasali su i premijerka Brnabić i ministar Momirović. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Tomislav Momirović glasao je na referendumu o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe i pozvao građane da izvrše svoju građansku dužnost. Momirović je glasao na Vračaru.

Do 10 odziv na referendum u Кragujevcu 2,08 procenata. Na 12 biračkih mesta u Кragujevcu do 10 sati izlaznost glasača na referendum je 2,08 posto, saopštila je gradska uprava. Svih 168 glasačkih mesta u Кragujevcu otvoreno je jutros u 7.00, a može da glasa 155.293 upisanih.

Кako je jutros saopšteno iz gradske uprave Кragujevca glasanje za sada teče bez problema. Pored 168 glasačkih mesta u Кragujevcu jedno se nalaz i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija. Za glasanje van biračkog mesta do sada se prijavilo 45 glasača, a to pravo imaju nemoćna stare osobe, osobe sa invaliditetom i oni koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu.

 U više srpskih mesta, Кosovska policija danas je rasterivala okupljene Srbe i branila im da iskažu svoj ljudski i građanski protest zbog zabrane referenduma.

RIК promenila vreme objavljivanja izlaznosti. Republička izborna komisija odlučila je da prve podatke o izlaznosti na referendumu objavi  u 13, 15, 17, 19 pa na svakih dva sata.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jel

16.01.2022 12:13

Mile glasao haaa

ODGOVORITE