Јокић се и са пола снаге поигравао са Портландом (ВИДЕО)

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић одиграо је још једну одличну партију и предводио Денвер до лаганог тријумфа над Портландом.

Кошарка 14.01.2022 | 08:16
Јокић се и са пола снаге поигравао са Портландом (ВИДЕО)

Нагетси су на свом паркету декласирали трејлблејзерсе 140:108 и брзо заборавили пораз од Лос Анђелес клиперса прије двије ноћи.

Јокић је играо малтене са пола снаге, на паркету је провео мање од пола сата и за то вријеме постигао 20 поена (8/10 из игре, 1/2 тројке, 3/3 пенали), уз осам скокова, седам асистенција и двије блокаде.

Дуел у Колораду ријешен је већ у првој четвртини, коју је Денвер добио 41:28 и од тог тренутка је било јасно да ће се гости веома тешко вратити.

Након почетног опипавања снага, "грумење" се одвојило средином уводног квартала на крилима Николе Јокића и разлика је полако почела да расте.

Није много запињао момак из Сомбора, играо је колико му је било довољно и од почетка је разигравао саиграче. Шут га је служио, имао је и једно закуцавање у контри, али је завршницу већине акција препуштао Вилу Бартону и Џефу Грину.

Да је желио да форсира, вјероватно би и у овој утакмици завршио са трипл-даблом.

Денвер је на одмор отишао са +17, на старту треће четвртине увећао вођство и до 25 разлике, а потом и рутински привео сусрет крају.

Поред некадашњег играча Меге, истакао се споменути Вил Бартон са 21 поеном, али је због бола у врату раније завршио утакмицу, док се Грин зауставио на 19.

На другој страни, Трејлблејзерси нису имали шансе без Демијана Лиларда и Си Џеја Меколума, па је у њиховом одсуству најбољи био Бен Меклемор са 18 поена.

Екипа Мајка Мелоуна је послије овог тријумфа остала на шестој позицији на табели Западне конференције са скором 21-19.

Портланд је четири мјеста ниже са 16 побједа и 25 пораза.

Вече у НБА лиги обиљежио је дебакл Голден Стејта у дербију са Милвокијем, уз веома лошу партију српског репрезентативца Немање Бјелице.

(РТС) Фото: Профимедиа

 

Коментари / 0

Оставите коментар