Горска служба спашавања Илиџа – увијек ту за грађане БиХ!

Ми смо волонтери у служби грађана БиХ и веома смо захвални на помоћи и разумијевању посла који радимо. Увијек нам добро дођу и донације великих компанија као што је Моззарт.

Босна и Херцеговина 13.01.2022 | 16:43
Горска служба спашавања Илиџа – увијек ту за грађане БиХ!

На копну, под земљом, на води и под водом... Припадници Горске службе спашавања су увијек ту за грађане, први прискачу у помоћ када се догоде непогоде или несреће, колико год да су терени тешко доступни. У зимском периоду посебно су ангажовани у потрагама по планинским крајевима... 

ГГС Илиџа је волонтерска, стручна, самостална организација основана са циљем превенције несрећа спашавања и пружања подршке у неприступачним подручјима, планинама, и у ванредним околностима.

Подршку у овим леденим данима добили су од компаније Моззарт, у виду донације комплета опреме. То је изазвало веома позитивне реакције међу младићима и дјевојкама који свакодневно стоје на располагању људима у невољи.

“Имамо око 40 припадника, старости између 18 и 40 година, а са нама је и једна доста млађа екипа јер увијек има интереса међу омладином да нам се прикључе”, прича Елвир Клачар, начелник ГСС Илиџа.

У овој служби има и доста дама, а кључно је да особе које се пријаве буду психофизички спремне за све изазове.

“Ми смо волонтери у служби грађана БиХ и веома смо захвални на помоћи и разумијевању посла који радимо. Имамо одличну сарадњу са Општином, а увијек нам добро дођу и донације великих компанија као што је Моззарт”, наглашава Клачар.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Калиновик

13.01.2022 21:03

Овој гаравој бих допустио да ме спаси :)

ОДГОВОРИТЕ