Gorska služba spašavanja Ilidža – uvijek tu za građane BiH!

Mi smo volonteri u službi građana BiH i veoma smo zahvalni na pomoći i razumijevanju posla koji radimo. Uvijek nam dobro dođu i donacije velikih kompanija kao što je Mozzart.

Bosna i Hercegovina 13.01.2022 | 16:43
Gorska služba spašavanja Ilidža – uvijek tu za građane BiH!

Na kopnu, pod zemljom, na vodi i pod vodom... Pripadnici Gorske službe spašavanja su uvijek tu za građane, prvi priskaču u pomoć kada se dogode nepogode ili nesreće, koliko god da su tereni teško dostupni. U zimskom periodu posebno su angažovani u potragama po planinskim krajevima... 

GGS Ilidža je volonterska, stručna, samostalna organizacija osnovana sa ciljem prevencije nesreća spašavanja i pružanja podrške u nepristupačnim područjima, planinama, i u vanrednim okolnostima.

Podršku u ovim ledenim danima dobili su od kompanije Mozzart, u vidu donacije kompleta opreme. To je izazvalo veoma pozitivne reakcije među mladićima i djevojkama koji svakodnevno stoje na raspolaganju ljudima u nevolji.

“Imamo oko 40 pripadnika, starosti između 18 i 40 godina, a sa nama je i jedna dosta mlađa ekipa jer uvijek ima interesa među omladinom da nam se priključe”, priča Elvir Klačar, načelnik GSS Ilidža.

U ovoj službi ima i dosta dama, a ključno je da osobe koje se prijave budu psihofizički spremne za sve izazove.

“Mi smo volonteri u službi građana BiH i veoma smo zahvalni na pomoći i razumijevanju posla koji radimo. Imamo odličnu saradnju sa Opštinom, a uvijek nam dobro dođu i donacije velikih kompanija kao što je Mozzart”, naglašava Klačar.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kalinovik

13.01.2022 21:03

Ovoj garavoj bih dopustio da me spasi :)

ODGOVORITE