Борељ разговарао са Вучићем а потом и са Куртијем

- Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ објавио је данас да је разговарао у среду са председником Србије Александром Вучићем.

Србија 13.01.2022 | 10:56
Борељ разговарао са Вучићем а потом и са Куртијем

Борељ је на Твитеру написао и да је разговарао с косовским премијером Аљбином Куртијем у вези са "прикупљањем гласова" на КиМ за предстојећи референдум о уставним променама.

Борељ је на Твитеру нагласио да би људима требало омогућити да остваре право да гласају. "Прикупљање гласова се у прошлости одвијало уз помоћ ОЕБС-а", подсетио је Борељ на Твитеру.

Курти је раније саопштио да је разговарао са Борељом о референдуму, заказаном за 16. јануар и навео да му је пренео став Приштине да Срби на КиМ са двојним држављанством могу да гласају на референдуму Србије путем поште или у Канцеларији за везу у Приштини.

"Референдум на сувереној територији друге државе није пракса коју прихвата било која демократска земља", написао је Курти синоћ на Твитеру.

Референдум - 16. јануар

Грађани Србије гласаће 16. јануара на референдуму о Акту о промени Устава Републике Србије.

Скупштински Одбор за уставна питања и законодавство одлучио је да питање на референдуму буде - "Да ли сте за потврђивање акта о промени устава Републике Србије?"

Понуђени одговори биће "Да" и "Не".

Референдум ће бити организован према новом Закону о референдуму и народној иницијативи, тако да за његов успех неће бити потребно да изађе 50 одсто уписаних бирача.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар