Рудан: Шта се крије иза забрана првом рекету свијета?

- Зајебавање Ђоковића је чисти политички чин. Аустралијски премијер покушава пред изборе на "случају Ђоковић“ добити неколико политичких поена, рекла је Ведрана Рудан.

Тенис 12.01.2022 | 14:30
Рудан: Шта се крије иза забрана првом рекету свијета?

Федерални суд у Мелбурну поништио је одлуку Владе Аустралије о укидању визе најбољем тенисеру света Новака Ђоковића и наложио његово пуштање на слободу. Иако је суд пресудио у Ђоковићеву корист, владин адвокат Крис Тран је рекао да би министар за имиграцију Аустралије могао понови да размотри укидање Ђоковићеве визе.

Агонија траје и даље, а за то време огласила се хрватска списатељица Ведрана Рудан и у свом стилу прокоментарисала актуелну ситуацију.

- Јадранка Косор, наша бивша премијерка, нечасна је особа. Живи у стану отетом од двојице српских дечака који су након смрти родитеља исељени из центра Загреба само зато што су Срби. Један од дечака је починио самоубиство, али то госпођу никад није узнемирило јер је све било "по закону“. Одједном ју је узнемирио Ђоковић који је, према њеном тумачењу, провалио у Аустралију иако је знао да они не пуштају никога ко није два пута вакцинисан. Није једина која тренутно у Хрватској баца дрвље и камење на Ђоковића "антиваксера“. Заборављају сви ти коментатори да је Ђоковић добио визу - рекла је Рудан у интервјуу за "Блиц", одговарајући на питање о Новаку Ђоковићу.

- Зајебавање Ђоковића је чисти политички чин. Аустралијски премијер покушава пред изборе на "случају Ђоковић“ добити неколико политичких поена. Занимљиво је да су Надалу прогледали кроз прсте. Црнац Џејмс Овенс, славни амерички атлетичар, био је звезда Олимпијских игара у Берлину 1936. Освојио је четири медаље. Хитлер није био одушевљен његовим тријумфом. Прича о Ђоковићу је прича о Хитлеру и после Хитлера. Срамотно, али толико типично за врли, нови, свет. "Закон је једнак за све“. Закон никад није био једнак за све и неће бити. Ђоковић је све учинио „по закону“ - каже она и наставља:

- Питам се оно што се мало ко пита, колико је било "по закону“ забранити руској тенисерки улазак у Аустралију иако је вакцинисана, али, сиротица, вакцином Спутњик који Аустралци не признају. Данас бити вакцинисан значи бити вакцинисан Фајзером. О тој дискриминацији не пишу острашћени колумнисти. Њима је и то "по закону" - додала је она.

Каже да верује Новаку Ђоковићу.

- Позната сам као жена која је веровала у вакцину. Три сам се пута вакцинисала Синофармом, срећом, не идем у Аустралију јер би и мени затворили врата. Због тога не могу ни до Трста. Колико год велики број светских медија наглашава како је Ђоковић бахат и како је требао поштовати правила, мислим да он моћницима смета из сасвим других разлога. Ђоковић пружа отпор и поставља питања.

Данас се више него икад цени послушност. Сви грађани света имају демократско право и дужност да не мисле својом главом. Зато Ђоковићу треба скинути главу. Верујем у њега. Не би се нашао у овој ситуацији да је бахати глупан. Глупани смо ми који беспоговорно слушамо - а онда се на све то надовезала:

- Ја сам слепо веровала у вакцину, епидемиолозима, теоријама о сојевима, данас сам сигурна да је само у игри огроман новац који иде у џепове неколицине разбојника из фармацеутске индустрије. Како да ми вакцинисани, обични људи себи објаснимо да смо учинили све „по закону“, а болесних све више, болнице се распадају, мртваце немају где одложити, а посао гробара је тренутно у Хрватској најтраженији - рекла је Рудан.

(Курир спорт/Блиц)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

зеничанин

12.01.2022 14:01

Коначно неко паметан ,коме нису ускратили простор у медијима због размишљања о вакцинама.Примјећујем да се стидљиво појављују текстови,у којим се може наћи и друго мишљење осим промовисања кампање за вакцинацијом.Нисам вакцинисан и два пута сам боловао корону.Мој брат од стрица је три пута вакцинисан и ево сада трећи пут има корону.Ко је луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиница

12.01.2022 15:38

Као и увијек поштена и бритка.

Name

Младен

13.01.2022 06:16

Ма питање је ста сте у ствари имали. Да имате корону прогласено је на основу теста. Ко зна ста тај тест показује. Мени ј онај први круг просле лицио на нову болест. Ове године симптоми немају везе са оним од просле године. Мени ово ове године лици на обицан грип. А мсаовно се свако ко добије температурицу ил накасље прогласава болесним од короне.

Name

БН1840

12.01.2022 14:44

1/1 зена у праву,исто мислим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТВБН

12.01.2022 19:17

Све ВРСТЕ и ВЕЛИЧИНЕ КУРТОНА продајем,Куртони куртони навали Народе Ево КУРТОООНА.Нај новији Куртоони куртони,Мали Велики Шупљи,Плави МИрисни Зелени Црвени за једнократну и Вишекратну употребу ево Куртооонааа.Куртоониииииииии.!!!!

Name

Ђука

12.01.2022 14:49

Легенда од жене. Враћа наду поштеним малим људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

12.01.2022 14:55

Браво, Ведрана. Једна од ријетких данас која мисли и која има петљу да каже што мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

12.01.2022 20:12

Имамо сви ми петљу да кажемо шта мислимо, али морамо проћи кроз механизам цензуре, а то је већ нека друга прича.

Name

Маx

12.01.2022 15:05

Свака цаст и постовање за Ведрану Рудан.Увијек говори искрено,реално и без длаке на језику.Лијепо је све објаснила у овом интервјуу.Ко је паметан он је одавно процитао и прозрео намјере свјетских моцника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

12.01.2022 15:11

Ма дајте висе цитав свијет једно ви друго. Постоје правила у уредјеним дрзава и та правила вазе за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.01.2022 15:30

Правила доносе и намецу политицари који немају појма о медицини.Само наивни вјерују тим манипулаторима.

Name

Ре,Алан Форд

12.01.2022 16:08

Због тих "уређених"земаља,нам је све "сјајно и балмо"☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️

Name

Симе

13.01.2022 10:59

Ради свих тих уређених држава, ми нисмо у стању да живимо нормално!!! Политичаре само интересује њихов џеп, као и фармацеутску индустрију!!! Зато и играју заједно!!!