Rudan: Šta se krije iza zabrana prvom reketu svijeta?

- Zajebavanje Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na "slučaju Đoković“ dobiti nekoliko političkih poena, rekla je Vedrana Rudan.

Tenis 12.01.2022 | 14:30
Rudan: Šta se krije iza zabrana prvom reketu svijeta?

Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu. Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Agonija traje i dalje, a za to vreme oglasila se hrvatska spisateljica Vedrana Rudan i u svom stilu prokomentarisala aktuelnu situaciju.

- Jadranka Kosor, naša bivša premijerka, nečasna je osoba. Živi u stanu otetom od dvojice srpskih dečaka koji su nakon smrti roditelja iseljeni iz centra Zagreba samo zato što su Srbi. Jedan od dečaka je počinio samoubistvo, ali to gospođu nikad nije uznemirilo jer je sve bilo "po zakonu“. Odjednom ju je uznemirio Đoković koji je, prema njenom tumačenju, provalio u Australiju iako je znao da oni ne puštaju nikoga ko nije dva puta vakcinisan. Nije jedina koja trenutno u Hrvatskoj baca drvlje i kamenje na Đokovića "antivaksera“. Zaboravljaju svi ti komentatori da je Đoković dobio vizu - rekla je Rudan u intervjuu za "Blic", odgovarajući na pitanje o Novaku Đokoviću.

- Zajebavanje Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na "slučaju Đoković“ dobiti nekoliko političkih poena. Zanimljivo je da su Nadalu progledali kroz prste. Crnac Džejms Ovens, slavni američki atletičar, bio je zvezda Olimpijskih igara u Berlinu 1936. Osvojio je četiri medalje. Hitler nije bio oduševljen njegovim trijumfom. Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i posle Hitlera. Sramotno, ali toliko tipično za vrli, novi, svet. "Zakon je jednak za sve“. Zakon nikad nije bio jednak za sve i neće biti. Đoković je sve učinio „po zakonu“ - kaže ona i nastavlja:

- Pitam se ono što se malo ko pita, koliko je bilo "po zakonu“ zabraniti ruskoj teniserki ulazak u Australiju iako je vakcinisana, ali, sirotica, vakcinom Sputnjik koji Australci ne priznaju. Danas biti vakcinisan znači biti vakcinisan Fajzerom. O toj diskriminaciji ne pišu ostrašćeni kolumnisti. Njima je i to "po zakonu" - dodala je ona.

Kaže da veruje Novaku Đokoviću.

- Poznata sam kao žena koja je verovala u vakcinu. Tri sam se puta vakcinisala Sinofarmom, srećom, ne idem u Australiju jer bi i meni zatvorili vrata. Zbog toga ne mogu ni do Trsta. Koliko god veliki broj svetskih medija naglašava kako je Đoković bahat i kako je trebao poštovati pravila, mislim da on moćnicima smeta iz sasvim drugih razloga. Đoković pruža otpor i postavlja pitanja.

Danas se više nego ikad ceni poslušnost. Svi građani sveta imaju demokratsko pravo i dužnost da ne misle svojom glavom. Zato Đokoviću treba skinuti glavu. Verujem u njega. Ne bi se našao u ovoj situaciji da je bahati glupan. Glupani smo mi koji bespogovorno slušamo - a onda se na sve to nadovezala:

- Ja sam slepo verovala u vakcinu, epidemiolozima, teorijama o sojevima, danas sam sigurna da je samo u igri ogroman novac koji ide u džepove nekolicine razbojnika iz farmaceutske industrije. Kako da mi vakcinisani, obični ljudi sebi objasnimo da smo učinili sve „po zakonu“, a bolesnih sve više, bolnice se raspadaju, mrtvace nemaju gde odložiti, a posao grobara je trenutno u Hrvatskoj najtraženiji - rekla je Rudan.

(Kurir sport/Blic)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

zeničanin

12.01.2022 14:01

Konačno neko pametan ,kome nisu uskratili prostor u medijima zbog razmišljanja o vakcinama.Primjećujem da se stidljivo pojavljuju tekstovi,u kojim se može naći i drugo mišljenje osim promovisanja kampanje za vakcinacijom.Nisam vakcinisan i dva puta sam bolovao koronu.Moj brat od strica je tri puta vakcinisan i evo sada treći put ima koronu.Ko je lud?

ODGOVORITE
Name

Komsinica

12.01.2022 15:38

Kao i uvijek poštena i britka.

Name

Mladen

13.01.2022 06:16

Ma pitanje je sta ste u stvari imali. Da imate koronu proglaseno je na osnovu testa. Ko zna sta taj test pokazuje. Meni j onaj prvi krug prosle licio na novu bolest. Ove godine simptomi nemaju veze sa onim od prosle godine. Meni ovo ove godine lici na obican grip. A msaovno se svako ko dobije temperaturicu il nakaslje proglasava bolesnim od korone.

Name

BN1840

12.01.2022 14:44

1/1 zena u pravu,isto mislim.

ODGOVORITE
Name

TVBN

12.01.2022 19:17

Sve VRSTE i VELIČINE KURTONA prodajem,Kurtoni kurtoni navali Narode Evo KURTOOONA.Naj noviji Kurtooni kurtoni,Mali Veliki Šuplji,Plavi MIrisni Zeleni Crveni za jednokratnu i Višekratnu upotrebu evo Kurtooonaaa.Kurtooniiiiiiiii.!!!!

Name

Đuka

12.01.2022 14:49

Legenda od žene. Vraća nadu poštenim malim ljudima.

ODGOVORITE
Name

Sale

12.01.2022 14:55

Bravo, Vedrana. Jedna od rijetkih danas koja misli i koja ima petlju da kaže što misli.

ODGOVORITE
Name

Re:

12.01.2022 20:12

Имамо сви ми петљу да кажемо шта мислимо, али морамо проћи кроз механизам цензуре, а то је већ нека друга прича.

Name

Max

12.01.2022 15:05

Svaka cast i postovanje za Vedranu Rudan.Uvijek govori iskreno,realno i bez dlake na jeziku.Lijepo je sve objasnila u ovom intervjuu.Ko je pametan on je odavno procitao i prozreo namjere svjetskih mocnika.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

12.01.2022 15:11

Ma dajte vise citav svijet jedno vi drugo. Postoje pravila u uredjenim drzava i ta pravila vaze za sve.

ODGOVORITE
Name

Re

12.01.2022 15:30

Pravila donose i namecu politicari koji nemaju pojma o medicini.Samo naivni vjeruju tim manipulatorima.

Name

Re,Alan Ford

12.01.2022 16:08

Zbog tih "uređenih"zemalja,nam je sve "sjajno i balmo"☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️

Name

Симе

13.01.2022 10:59

Ради свих тих уређених држава, ми нисмо у стању да живимо нормално!!! Политичаре само интересује њихов џеп, као и фармацеутску индустрију!!! Зато и играју заједно!!!