МУП РХ о потрази за Матејем: Ништа не указује на насиље

Потрага за Матејем Перишем који је у ноћи на Силвестрово нестао у Београду ушла је у свој 13. дан. Неколико дана у Београду су били и представници хрватске полиције, како би у потрази помогли колегама из Србије.

Србија 12.01.2022 | 12:39
МУП РХ о потрази за Матејем: Ништа не указује на насиље

”Протекла два дана били смо у Београду и размијенили информације о потрази. Српска полиција је подузела апсолутно све што је могла, ангажиране су све снаге које су биле на располагању полицији, а интензитет потраге наставља се и даље као и првог дана. Што се тиче професионалног нивоа тога што је српска полиција предузела, апсолутно је на највишем нивоу”, рекао је на конференцији за новинаре помоћник директораполиције и начелник Управе криминалистичке полиције Антонио Геровац, пише Дневник.хр.

О сусрету с министром Александром Вулином, навео је само ријечи хвале. ”Добили смо апсолутно све информације и све што је потребно.”

”Ступили смо у контакт с истражиоцима и интензивирали контакт с Матејевим оцем. Постоји радна верзија онога што се догодило, али разумјећете ме да сада не могу о детаљима”, рекао је Геровац.

”Са свим што је до сада прикупљено, ништа не указује да је његов нестанак било како повезан с посљедицама неке насилне радње”, рекао је.

Додао је како је српска полиција направила изузетан посао око праћења Матејева кретања од тренутка изласка из клуба и до тренутка када се сматра да је ушао у воду.

”Прегледани су и снимци након тога, како би се утврдило је ли можда негдје изашао из воде и слично. Ми можемо рећи да је особа обучена попут Матеја дошла до воде, али не постоји нико ко може то сигурно тврдити”, рекао је Геровац. .

Геровац је истакао да му је јако жао што снимци излазе у јавност, јер се ради о шпекулацијама. Полиција је, каже прегледала све снимке и тешко је још увијек све са сигурношћу утврдити.

”Постоји сумња да је ушао у воду, али не и потврда тога, а снимци се још обрађују и изоштравају”, напомиње Геровац.

”Што се тиче конзумације опијата не могу то са сигурношћу утврдити, оставимо то за истрагу која слиједи. Оно што се догађало у Готику и све око боравка младића у Београду, српска полиција је направила детаљну анализу свега. За сада не постоји рупа у њиховом кретању која би се могла истражити, а није. Да би се доказала конзумација опијата, потребно је некоме извадити крв”, објаснио је Геровац, који додаје да ће непрестано сарађивати са српском полицијом, те да ће уколико буде потребно опет разговарати с његовим пријатељима и извести све радње које могу, а да могу помоћи српској полицији.

”Дио те истраге односи се и на мобител, а о детаљима не могу, јер се ради о нашим тактикама о којима не говоримо у јавности”, рекао је Геровац. 

(Дневник.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Читалац

12.01.2022 11:58

Када струка говори а не политика охрабрен сам да це се брзо разријешити нестанак овог младог човјека. Надам се сретном исходу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

12.01.2022 15:28

Запамти,никад полиција неће једни на друге без обзира о којој се земљи ради