MUP RH o potrazi za Matejem: Ništa ne ukazuje na nasilje

Potraga za Matejem Perišem koji je u noći na Silvestrovo nestao u Beogradu ušla je u svoj 13. dan. Nekoliko dana u Beogradu su bili i predstavnici hrvatske policije, kako bi u potrazi pomogli kolegama iz Srbije.

Srbija 12.01.2022 | 12:39
MUP RH o potrazi za Matejem: Ništa ne ukazuje na nasilje

”Protekla dva dana bili smo u Beogradu i razmijenili informacije o potrazi. Srpska policija je poduzela apsolutno sve što je mogla, angažirane su sve snage koje su bile na raspolaganju policiji, a intenzitet potrage nastavlja se i dalje kao i prvog dana. Što se tiče profesionalnog nivoa toga što je srpska policija preduzela, apsolutno je na najvišem nivou”, rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik direktorapolicije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, piše Dnevnik.hr.

O susretu s ministrom Aleksandrom Vulinom, naveo je samo riječi hvale. ”Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno.”

”Stupili smo u kontakt s istražiocima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumjećete me da sada ne mogu o detaljima”, rekao je Gerovac.

”Sa svim što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje da je njegov nestanak bilo kako povezan s posljedicama neke nasilne radnje”, rekao je.

Dodao je kako je srpska policija napravila izuzetan posao oko praćenja Matejeva kretanja od trenutka izlaska iz kluba i do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

”Pregledani su i snimci nakon toga, kako bi se utvrdilo je li možda negdje izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba obučena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji niko ko može to sigurno tvrditi”, rekao je Gerovac. .

Gerovac je istakao da mu je jako žao što snimci izlaze u javnost, jer se radi o špekulacijama. Policija je, kaže pregledala sve snimke i teško je još uvijek sve sa sigurnošću utvrditi.

”Postoji sumnja da je ušao u vodu, ali ne i potvrda toga, a snimci se još obrađuju i izoštravaju”, napominje Gerovac.

”Što se tiče konzumacije opijata ne mogu to sa sigurnošću utvrditi, ostavimo to za istragu koja slijedi. Ono što se događalo u Gotiku i sve oko boravka mladića u Beogradu, srpska policija je napravila detaljnu analizu svega. Za sada ne postoji rupa u njihovom kretanju koja bi se mogla istražiti, a nije. Da bi se dokazala konzumacija opijata, potrebno je nekome izvaditi krv”, objasnio je Gerovac, koji dodaje da će neprestano sarađivati sa srpskom policijom, te da će ukoliko bude potrebno opet razgovarati s njegovim prijateljima i izvesti sve radnje koje mogu, a da mogu pomoći srpskoj policiji.

”Dio te istrage odnosi se i na mobitel, a o detaljima ne mogu, jer se radi o našim taktikama o kojima ne govorimo u javnosti”, rekao je Gerovac. 

(Dnevnik.hr)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Čitalac

12.01.2022 11:58

Kada struka govori a ne politika ohrabren sam da ce se brzo razriješiti nestanak ovog mladog čovjeka. Nadam se sretnom ishodu.

ODGOVORITE
Name

?

12.01.2022 15:28

Zapamti,nikad policija neće jedni na druge bez obzira o kojoj se zemlji radi