Празници су иза нас, а увећани рачуни пред нама

Прва декада светог јануара је иза нас. Славило се, упућивале честитке и добре жеље, молило се богу да нас заштити и помогне, да подржи  наду да ће бити боље, да уразуми и просвијетли властодршце, да бар при крају мандата ураде нешто корисно за оне који су их бирали,  макар то била још једна превара да се продужи мандат. Нажалост, они су се опредијелили за опробани и, показало се свих ових тридесет година, најефикаснији метод владања, а то је страх од новог рата, наведено је у саопштењу Савеза пензионера и потомака Бањалука.

Република Српска 12.01.2022 | 12:00
Празници су иза нас, а увећани рачуни пред нама

- Загријавање је започело већ у другој половини прошле године,  да би према договореном сценарију новогодишњи и божићни празници, а посебно Дан републике Српске, били искориштени да се то подигне до усијања. 

И тако поред општег страха од наметнуте пандемије корона вируса, коју живимо са цијелим свијетом већ трећу годину, нама у Босни Херцеговини је притајени страх од рата, који је зарад власти одржаван све ово вријеме, сада постао реалност. Поново су на сцени провокације и увреде на вјерској и националној основи, поново видимо ратне заставе и униформе, оружје и позиве на рат. Да је страх реалан, најјачи доказ је понашање такозване међународне заједнице, односно покровитеља свега што нам се дешава већ више од три деценије.
 
Да ли можемо у таквим околностима очекивати да ће највећи број грађана у Босни и Херцеговини, а посебно ми у Републици Српској, схватити игру властодржаца, када отворе празне фрижидере, када почну да им пристижу увећани рачуни за струју, воду, разни порези и намети, када уђу у било коју продавницу и виде дивљање цијена, када их банке бјесомучно пљачкају кроз енормно високе провизије и банкарске услуге, када је посла све мање, када је здравствени систем у колапсу, када је правосуђе и све друге институције искључиво у функцији властодржаца...

И могли би то с чим се суочавамо сваки дан набрајати у бесконачност, јер нам се грађани обраћају сваки дан тражећи да нешто предузмемо, обзиром да та питања у Скупштини не покрећу ни опозициони посланици, него се баве испразним  вербалним надгорњавањем са позицијом које патриота, а ко издајник.
 
Зато упозоравамо властодшце на свим нивоима, да се уразуме и схвате колико је тешка социјлно еконмска стварност, да је више од 70% грађана на ивици сиромаштва и да озбиљно приступе рјешавању свакодневних животних питања. У противном, овај страх који свакодневно подстичу лако може прећи у очај и бијес који ће се излити на њих, указују у Савезу пензионера и потомака Бањалука. 

(БН)
 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

12.01.2022 11:13

Децо, ако не будете слушали доћи ће баба рога и све Вас потрпати у џак. И тако се деца смире, а Ми и даље радимо свој посао. Гладни смо, жедни, посла немамо, одлазимо у туђину у једном смјеру. Миле, иди ти а ми да останемо овдје, помози нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

12.01.2022 11:46

Лези хљебе да те једем. Ко зели да ради посла има. Само се ти завали и писи коментаре.

Name

Ре Радник

12.01.2022 14:31

Радниче хајде реци народу гдје има посла да се народ јави подијели информацију али да није преко странке, плати па ради тј. купи радно мјесто итд. Ево ја апелујем у име свих незапослених да се јавиш са конкретним понудама за посао ! Образложи!

Name

ГТИ

12.01.2022 16:49

Посла има за раднике,за нераднике нема и ниста не ваља. Ја радим 3 посла и сав сам срецан

Name

Кострес

12.01.2022 18:15

Ови политицари звацу и баљезгају без везе и боте се за свој дзеп..теби друзе немозе ниста да поскупи кадси опљацко Пола дрзаве..

Name

За ГТИ

12.01.2022 22:58

Акад спаваш леба ти ?? хе чуј он ради 3 посла ? Ових дана ушо сам у форму могу сваку да пребацим норму ?

Name

Није него

12.01.2022 11:35

Ма сви ти инциденти и препуцавања су старе договорене, излизане форе мафија на власти којим манипулишу и зајебавају народ који гледа ТВ и не размишла својом главом. Зар је могуће да послије 30 година истих зајебавања може неко насјести на ово и да не схвта баш ништа. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.01.2022 14:02

А зашто исте ,, форе " пролазе 20 година. Зна ли народ да је у кризи. Или више воли ратне игранке власти од пуног тањира, да не кажем новог аута.

Name

Борис

12.01.2022 13:38

Докле год бакир, додик и човић имају власт, црно нам се пише али најцрње могуће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

12.01.2022 19:06

Они имају власт захваљујуци својим гласацима који су опет из насих редова.Није досао ни Свабо ни Рус нити Турцин па гласао.Све је то насих руку дело.