Praznici su iza nas, a uvećani računi pred nama

Prva dekada svetog januara je iza nas. Slavilo se, upućivale čestitke i dobre želje, molilo se bogu da nas zaštiti i pomogne, da podrži  nadu da će biti bolje, da urazumi i prosvijetli vlastodršce, da bar pri kraju mandata urade nešto korisno za one koji su ih birali,  makar to bila još jedna prevara da se produži mandat. Nažalost, oni su se opredijelili za oprobani i, pokazalo se svih ovih trideset godina, najefikasniji metod vladanja, a to je strah od novog rata, navedeno je u saopštenju Saveza penzionera i potomaka Banjaluka.

Republika Srpska 12.01.2022 | 12:00
Praznici su iza nas, a uvećani računi pred nama

- Zagrijavanje je započelo već u drugoj polovini prošle godine,  da bi prema dogovorenom scenariju novogodišnji i božićni praznici, a posebno Dan republike Srpske, bili iskorišteni da se to podigne do usijanja. 

I tako pored opšteg straha od nametnute pandemije korona virusa, koju živimo sa cijelim svijetom već treću godinu, nama u Bosni Hercegovini je pritajeni strah od rata, koji je zarad vlasti održavan sve ovo vrijeme, sada postao realnost. Ponovo su na sceni provokacije i uvrede na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, ponovo vidimo ratne zastave i uniforme, oružje i pozive na rat. Da je strah realan, najjači dokaz je ponašanje takozvane međunarodne zajednice, odnosno pokrovitelja svega što nam se dešava već više od tri decenije.
 
Da li možemo u takvim okolnostima očekivati da će najveći broj građana u Bosni i Hercegovini, a posebno mi u Republici Srpskoj, shvatiti igru vlastodržaca, kada otvore prazne frižidere, kada počnu da im pristižu uvećani računi za struju, vodu, razni porezi i nameti, kada uđu u bilo koju prodavnicu i vide divljanje cijena, kada ih banke bjesomučno pljačkaju kroz enormno visoke provizije i bankarske usluge, kada je posla sve manje, kada je zdravstveni sistem u kolapsu, kada je pravosuđe i sve druge institucije isključivo u funkciji vlastodržaca...

I mogli bi to s čim se suočavamo svaki dan nabrajati u beskonačnost, jer nam se građani obraćaju svaki dan tražeći da nešto preduzmemo, obzirom da ta pitanja u Skupštini ne pokreću ni opozicioni poslanici, nego se bave ispraznim  verbalnim nadgornjavanjem sa pozicijom koje patriota, a ko izdajnik.
 
Zato upozoravamo vlastodšce na svim nivoima, da se urazume i shvate koliko je teška socijlno ekonmska stvarnost, da je više od 70% građana na ivici siromaštva i da ozbiljno pristupe rješavanju svakodnevnih životnih pitanja. U protivnom, ovaj strah koji svakodnevno podstiču lako može preći u očaj i bijes koji će se izliti na njih, ukazuju u Savezu penzionera i potomaka Banjaluka. 

(BN)
 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

12.01.2022 11:13

Deco, ako ne budete slušali doći će baba roga i sve Vas potrpati u džak. I tako se deca smire, a Mi i dalje radimo svoj posao. Gladni smo, žedni, posla nemamo, odlazimo u tuđinu u jednom smjeru. Mile, idi ti a mi da ostanemo ovdje, pomozi nama.

ODGOVORITE
Name

Radnik

12.01.2022 11:46

Lezi hljebe da te jedem. Ko zeli da radi posla ima. Samo se ti zavali i pisi komentare.

Name

Re Radnik

12.01.2022 14:31

Radniče hajde reci narodu gdje ima posla da se narod javi podijeli informaciju ali da nije preko stranke, plati pa radi tj. kupi radno mjesto itd. Evo ja apelujem u ime svih nezaposlenih da se javiš sa konkretnim ponudama za posao ! Obrazloži!

Name

GTI

12.01.2022 16:49

Posla ima za radnike,za neradnike nema i nista ne valja. Ja radim 3 posla i sav sam srecan

Name

Kostres

12.01.2022 18:15

Ovi politicari zvacu i baljezgaju bez veze i bote se za svoj dzep..tebi druze nemoze nista da poskupi kadsi opljacko Pola drzave..

Name

Za GTI

12.01.2022 22:58

Akad spavaš leba ti ?? he čuj on radi 3 posla ? Ovih dana ušo sam u formu mogu svaku da prebacim normu ?

Name

Nije nego

12.01.2022 11:35

Ma svi ti incidenti i prepucavanja su stare dogovorene, izlizane fore mafija na vlasti kojim manipulišu i zajebavaju narod koji gleda TV i ne razmišla svojom glavom. Zar je moguće da poslije 30 godina istih zajebavanja može neko nasjesti na ovo i da ne shvta baš ništa. Srećno narode!

ODGOVORITE
Name

Re

12.01.2022 14:02

A zašto iste ,, fore " prolaze 20 godina. Zna li narod da je u krizi. Ili više voli ratne igranke vlasti od punog tanjira, da ne kažem novog auta.

Name

Boris

12.01.2022 13:38

Dokle god bakir, dodik i čović imaju vlast, crno nam se piše ali najcrnje moguće

ODGOVORITE
Name

Tatar

12.01.2022 19:06

Oni imaju vlast zahvaljujuci svojim glasacima koji su opet iz nasih redova.Nije dosao ni Svabo ni Rus niti Turcin pa glasao.Sve je to nasih ruku delo.