Дјеца из Енглеске даровала пакетиће дјеци из Бијељине

Малишане са потешкоћама у развоју и у ризику, као и оне из социјално угрожених категорија данас су обрадовали пакетићи који су за њих спремила дјеца из Енглеске. Пакетићи су у Бијељину стигли захваљујући хуманитарцима из нашег града, породици Вуковић.

Република Српска 11.01.2022 | 17:27
Дјеца из Енглеске даровала пакетиће дјеци из Бијељине

Без обзира колико година имају, дјеци у вријеме новогодишњих и божићњих празника највећи осмијех измаме Деда Мраз и пакетићи. Сви они се радују шареним кутијама и ономе што се у њима налази, као и дружењу са вршњацима.

Највише се, кажу радују играчкама, а чоколада заузима неприкосновено прво мјесто међу слаткишима.

Ранка Савичић, дефектолог у ОШ “Петар Кочић” из села Бродац код Бијељине каже да је, кад се ради о поклонима и празницима, свако дијете исто.

“Не знам зашто се одвајају дјеца са потешкоћама и здрава дјеца. Свако дијете воли изнененађење, поклон и воли да се дружи”, каже Савчићева и додаје да сви они воле да играју фудбал, возе бицикл и све оно што дјеца иначе раде.

Пакетићи су подијељени дјеци из Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју, Дневном центру за рад са дјецом у ризику, дјеци са потешкоћама у развоју из Основне школе “Петар Кочић” као и дјеци из социјално угрожених категорија. 

“Пакетиће су спаковала и послала дјеца из Енглеске. Ми смо их преко Хришћанског хуманитарног удружења “Хљеб живота” из Приједора увезли и дијелимо их по цијелој БиХ”, каже Вукашин Вуковић, хуманитарни радник из Бијељине.

Додаје да се, као рођени Бијељинац, заузео за то да што више пакетића стигне у Бијељину.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поручио је да Градска управа остаје опредјељена да дјеца са посебним потребама буду равноправно укључена у процес социјализације.

“Остајемо опредјељени да свакодневно радимо на развоју и поштовању вриједности за које се залажемо. Желимо да радимо у корист дјеце и да за свако дијете створимо боље услове како би били равноправни и како би се поштовала сва њихова права.”

Петровић је изразио велику захвалност донаторима Вукашину и Милој Вуковић који су у протеклим деценијама, кад је било најтеже урадили много тога за Бијељину, Републику Српску и БиХ.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар