Djeca iz Engleske darovala paketiće djeci iz Bijeljine

Mališane sa poteškoćama u razvoju i u riziku, kao i one iz socijalno ugroženih kategorija danas su obradovali paketići koji su za njih spremila djeca iz Engleske. Paketići su u Bijeljinu stigli zahvaljujući humanitarcima iz našeg grada, porodici Vuković.

Republika Srpska 11.01.2022 | 17:27
Djeca iz Engleske darovala paketiće djeci iz Bijeljine

Bez obzira koliko godina imaju, djeci u vrijeme novogodišnjih i božićnjih praznika najveći osmijeh izmame Deda Mraz i paketići. Svi oni se raduju šarenim kutijama i onome što se u njima nalazi, kao i druženju sa vršnjacima.

Najviše se, kažu raduju igračkama, a čokolada zauzima neprikosnoveno prvo mjesto među slatkišima.

Ranka Savičić, defektolog u OŠ “Petar Kočić” iz sela Brodac kod Bijeljine kaže da je, kad se radi o poklonima i praznicima, svako dijete isto.

“Ne znam zašto se odvajaju djeca sa poteškoćama i zdrava djeca. Svako dijete voli iznenenađenje, poklon i voli da se druži”, kaže Savčićeva i dodaje da svi oni vole da igraju fudbal, voze bicikl i sve ono što djeca inače rade.

Paketići su podijeljeni djeci iz Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, Dnevnom centru za rad sa djecom u riziku, djeci sa poteškoćama u razvoju iz Osnovne škole “Petar Kočić” kao i djeci iz socijalno ugroženih kategorija. 

“Paketiće su spakovala i poslala djeca iz Engleske. Mi smo ih preko Hrišćanskog humanitarnog udruženja “Hljeb života” iz Prijedora uvezli i dijelimo ih po cijeloj BiH”, kaže Vukašin Vuković, humanitarni radnik iz Bijeljine.

Dodaje da se, kao rođeni Bijeljinac, zauzeo za to da što više paketića stigne u Bijeljinu.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović poručio je da Gradska uprava ostaje opredjeljena da djeca sa posebnim potrebama budu ravnopravno uključena u proces socijalizacije.

“Ostajemo opredjeljeni da svakodnevno radimo na razvoju i poštovanju vrijednosti za koje se zalažemo. Želimo da radimo u korist djece i da za svako dijete stvorimo bolje uslove kako bi bili ravnopravni i kako bi se poštovala sva njihova prava.”

Petrović je izrazio veliku zahvalnost donatorima Vukašinu i Miloj Vuković koji su u proteklim decenijama, kad je bilo najteže uradili mnogo toga za Bijeljinu, Republiku Srpsku i BiH.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar