Бахати директори у ЕРС-у завукли руку у џепове народа

Питамо премијера и управу ЕРС, ко ће да плати поскупљење производа које наша привреда ствара? Наравно, поново ће да плати народ и поново су премијер и бахати директори у Електропривреди завукли руку у џепове народа. Овај пут су то урадили суптилније, преко поскупљења струје за привреду, потцјењујуци народ, што је јос једна демонстрација бахатости - поручили су из СПС.

Република Српска 11.01.2022 | 12:24
Бахати директори у ЕРС-у завукли руку у џепове народа

- Поскупљења електричне енергије за привреднике су резултат дугогодишње бахатости и незнања, а рачун ће на крају бити наплаћен од грађана Републике Српске, наводи се у саопштењу СПС и додаје:.

Образложења за поскупљење од стране премијера и Владе вријеђају здрав разум и показују да власт у Републици Српској нема додир са стварношћу у којој живе грађани, а свјесно гушење привреде Српске више се не може посматрати само као незнање и некомпетентност, јер овакав удар на привреду и на грађане могао би да зада само неко ко не жели добро ни Српској ни грађанима Српске. 

- Влада и ЕРС би мало да се играју тржиста, а мало договорне економије. Ипак, због чињенице да смо ушли у изборну годину, противно Закону о електричној енергији који су сами предложили и који је усвојила скупстинска вецина, а који СПС није подржао, Влада се опредјелила за договорну економију. Ако су Влада и ЕРС одлучили да се одрекну тржишних принципа, онда нема никаквог разлога за поскупљење.

ЕРС је извозно орјентисана компанија која око трећину произведене струје извози на тржиште на коме може да оствари профит који је око 20 пута већи у односу на 2019. годину, а у односу на 2020. и око невјероватних 30 пута. Не 20% или 30%, вец 20 или 30 пута!

 И поред тога Влада и Управа ЕРС доносе одлуку о поскупљењу струје за привреду. Ово може само да значи двије ствари. Или се ради о губитку осјећаја како живи просјецан грађанин у Српској, да не помињемо пензионере или друге категорије које живе на ивици егзистенције, или се ради о некомпетентним кадровима које је власт смјестила у управу Електопривреде мислећи да тим системом мозе руководити "било ко".

По свој прилици овдје се ради о синергији обје поменуте ствари, односно синергији бахатости и незнања. Ради се о односу на какав смо навикли од ове владе и управе електропривреде. Вријеђају интелигенцију изјаве премијера како је порасла цијена струје само за привреду, а није за домаћинства.

Питамо премијера и управу ЕРС, ко ће да плати поскупљење производа које наша привреда ствара? Наравно, поново ће да плати народ и поново су премијер и бахати директори у Електропривреди завукли руку у џепове народа. Овај пут су то урадили суптилније, преко поскупљења струје за привреду, потцјењујуци народ, што је јос једна демонстрација бахатости - поручили су из СПС.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Истина

11.01.2022 11:42

Изјава на мјесту. Док трпимо ово све тако нам и треба. Подршка за СПС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

11.01.2022 12:02

СВЕ ОВО ЈЕ УВОД ЗА ПРОДАЈУ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ НАМЈЕРНО ДИЖУ КРЕДИТЕ ПОСКУПЉУЈУ СТРУЈУ СВУ ИНФРАСТРУКТУРУ СУ РАДИЛИ ТИТОВИ СТРУЧЊАЦИ ОНИ САМО КРЕЧЕ И У ГУБИТКУ ЈОШ НАМ ЧЕСТИТАЈУ НОВУ ГОДИНИ Е ЈАДНА НАМ ЈЕ ТА ГОДИНА КОЈУ ЧЕСТИТАЈУ ПРОПАЛИТЕТИ .ЗАПОСЛЕ ХИЉАДЕ РАДНИКА СТРАНАЧКИ ПА ИХ ОНДА ОТПУСТЕ УЗ ОТПРЕМНИНУ А ЗА ТО ДИГНУ КРЕДИТ И СВЕ ПОШТЕНО. КАДА БИ СТАВИЛИ ЈЕДНОГ УЗОРНОГ ДОМАЋИНА ПОЉОПРИВРЕДНИКА СА ОСНОВНОМ ШКОЛОМ НЕБИ БИЛО ОВОЛИКОГ ГУБИТКА . И ТАКО ДО ИЗБОРА ОНДА ЧИМ ПРОЂУ ИЗБОРИ А ОНИ ПОБЈЕДЕ ОПЕТ СЕ ПОЧНЕМО ОДЦЈЕПЉИВАТИ И ТАКО ДО КОНАЧНОГ ЦИЉА СНСД-А НЕСТАНАК РС-А

Name

Билецанин

11.01.2022 12:00

Влада то свјесно ради, повецањем цијене струје за привреду повецава се цијена производа. На тако повецану цијену производа веци је ПДВ ,веци прилив у будзет и они успјесни а ко ј... народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

11.01.2022 12:21

Ста ви комунисти има да прицате до јуце сте заједно крали овај народ и сад ко фол за исти забринути.ви сте доказали да незнате водити дрзаву јер вам је пропала због пљацке и сверца а мислим да исто цека и рс.

Name

Објектив

11.01.2022 12:04

Пола од ових на слици до има годину дана су сједили у истом том ЕРС-у и радили исте ствари годинама уназад и сада када су их пуних џепова народних пара као отјерали они моралишу.А зашто ? Е не сигурно да нама буде боље... Како се каже док неком не смркне другом не сване, и то се код њих мјења свако пар година једино обичном народу никад чини се неће сванути. Туга. Прво и основно у овој земљи је да се утврди поријекло стечене имовине свих политичара у предходних 20 година, да се казне они који су узимали "преко сваке мјере", да врате државни новац и затворе за примјер будућим политичким факторима Републике Српске... Тек онда можда можемо причати о неком бољем времену за овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕобјектив

11.01.2022 15:15

Ови ликови су сасвим нова прица, а и ако су били на неким одговорним пословима, радили су их савјесно и коректно. Зато убудуце само објективно.

Name

Лопате Симо

11.01.2022 12:05

Спс једина води рачуна о својим грађанима и нашим домаћим привредницима. Имате подршку у Семберији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

11.01.2022 12:07

Ово што народу ради ЕРС и Лука Петровић ненормално је. Лоповлук, лоповлук , лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉубоМ

11.01.2022 12:10

Док сам ја био директор, запослио сам 300 људи, а сад их отпустају. Направио сам двије електране, а сад су их одвојили. Мене су покрали на изборима да ми отму функцију директора. Они су се расирили родбински, а све моје људе су помели метлом и сметљаром. То ми је хвала за улозени рад и труд ових 15 година. Возаца су ми отјерали да вози цоколаде и кексове, а зену му на биро уз малу отпремнину. Али све це да процвјета ове године до Избора 2022 видјецете. Ја вас поздрављам као пензионер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

11.01.2022 12:40

Људи, ова, нам година право добро почела. Постали смо независни и самостални, ево граде нам ХЕ, једино што нам је хљеб поскупио, али бићемо вегетаријанци, можемо и без хљеба. Има воће и поврће. Свака част. Напријед Српска душо моја. За богатство Додиковића,и сиримаштво народовића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.01.2022 13:01

ОВО НЕ ВОДИ НИЧЕМУ. ПРИВРЕДА ТО НЕ МОЗЕ ИСТРПИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

11.01.2022 13:54

Такоје требају јосвисе поскупит све док овај народ цути и подрзава ове пљацкасе

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО БЛ

11.01.2022 14:45

А Скоко до јуце био један од тих директора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

К300

11.01.2022 17:26

Е сад сте открили да г.... смрди, ЕПРС - е годинама не воде стручни људи, погледајте тренуто имена, министар ђокић(лондонски ђак) лука петровић (невиђени стручњак за лоповук, вјероватно међу првих 5 у тој области у РС-у) па драган чавић експерт за ништа и најзаслужнији за довођење на власт(у то вријеме за премијера) највећег уништитеља Србског народа. Они су гробари ЕПРС највећи природдни ресурс који доноси невиђени профит под условом да је воде стручни и поштени људи, овако то је отворени рачун који пуни сиротиња а они узимају све, направише губиташа и срамоту од онога што смо ми деценијама стварали и чумее смо се поносили. Срам вас било бандо незасита.

ОДГОВОРИТЕ