Bahati direktori u ERS-u zavukli ruku u džepove naroda

Pitamo premijera i upravu ERS, ko će da plati poskupljenje proizvoda koje naša privreda stvara? Naravno, ponovo će da plati narod i ponovo su premijer i bahati direktori u Elektroprivredi zavukli ruku u džepove naroda. Ovaj put su to uradili suptilnije, preko poskupljenja struje za privredu, potcjenjujuci narod, što je jos jedna demonstracija bahatosti - poručili su iz SPS.

Republika Srpska 11.01.2022 | 12:24
Bahati direktori u ERS-u zavukli ruku u džepove naroda

- Poskupljenja električne energije za privrednike su rezultat dugogodišnje bahatosti i neznanja, a račun će na kraju biti naplaćen od građana Republike Srpske, navodi se u saopštenju SPS i dodaje:.

Obrazloženja za poskupljenje od strane premijera i Vlade vrijeđaju zdrav razum i pokazuju da vlast u Republici Srpskoj nema dodir sa stvarnošću u kojoj žive građani, a svjesno gušenje privrede Srpske više se ne može posmatrati samo kao neznanje i nekompetentnost, jer ovakav udar na privredu i na građane mogao bi da zada samo neko ko ne želi dobro ni Srpskoj ni građanima Srpske. 

- Vlada i ERS bi malo da se igraju tržista, a malo dogovorne ekonomije. Ipak, zbog činjenice da smo ušli u izbornu godinu, protivno Zakonu o električnoj energiji koji su sami predložili i koji je usvojila skupstinska vecina, a koji SPS nije podržao, Vlada se opredjelila za dogovornu ekonomiju. Ako su Vlada i ERS odlučili da se odreknu tržišnih principa, onda nema nikakvog razloga za poskupljenje.

ERS je izvozno orjentisana kompanija koja oko trećinu proizvedene struje izvozi na tržište na kome može da ostvari profit koji je oko 20 puta veći u odnosu na 2019. godinu, a u odnosu na 2020. i oko nevjerovatnih 30 puta. Ne 20% ili 30%, vec 20 ili 30 puta!

 I pored toga Vlada i Uprava ERS donose odluku o poskupljenju struje za privredu. Ovo može samo da znači dvije stvari. Ili se radi o gubitku osjećaja kako živi prosjecan građanin u Srpskoj, da ne pominjemo penzionere ili druge kategorije koje žive na ivici egzistencije, ili se radi o nekompetentnim kadrovima koje je vlast smjestila u upravu Elektoprivrede misleći da tim sistemom moze rukovoditi "bilo ko".

Po svoj prilici ovdje se radi o sinergiji obje pomenute stvari, odnosno sinergiji bahatosti i neznanja. Radi se o odnosu na kakav smo navikli od ove vlade i uprave elektroprivrede. Vrijeđaju inteligenciju izjave premijera kako je porasla cijena struje samo za privredu, a nije za domaćinstva.

Pitamo premijera i upravu ERS, ko će da plati poskupljenje proizvoda koje naša privreda stvara? Naravno, ponovo će da plati narod i ponovo su premijer i bahati direktori u Elektroprivredi zavukli ruku u džepove naroda. Ovaj put su to uradili suptilnije, preko poskupljenja struje za privredu, potcjenjujuci narod, što je jos jedna demonstracija bahatosti - poručili su iz SPS.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Istina

11.01.2022 11:42

Izjava na mjestu. Dok trpimo ovo sve tako nam i treba. Podrška za SPS

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

11.01.2022 12:02

SVE OVO JE UVOD ZA PRODAJU ELEKTROPRIVREDE NAMJERNO DIŽU KREDITE POSKUPLJUJU STRUJU SVU INFRASTRUKTURU SU RADILI TITOVI STRUČNJACI ONI SAMO KREČE I U GUBITKU JOŠ NAM ČESTITAJU NOVU GODINI E JADNA NAM JE TA GODINA KOJU ČESTITAJU PROPALITETI .ZAPOSLE HILJADE RADNIKA STRANAČKI PA IH ONDA OTPUSTE UZ OTPREMNINU A ZA TO DIGNU KREDIT I SVE POŠTENO. KADA BI STAVILI JEDNOG UZORNOG DOMAĆINA POLJOPRIVREDNIKA SA OSNOVNOM ŠKOLOM NEBI BILO OVOLIKOG GUBITKA . I TAKO DO IZBORA ONDA ČIM PROĐU IZBORI A ONI POBJEDE OPET SE POČNEMO ODCJEPLJIVATI I TAKO DO KONAČNOG CILJA SNSD-A NESTANAK RS-A

Name

Bilecanin

11.01.2022 12:00

Vlada to svjesno radi, povecanjem cijene struje za privredu povecava se cijena proizvoda. Na tako povecanu cijenu proizvoda veci je PDV ,veci priliv u budzet i oni uspjesni a ko j... narod.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

11.01.2022 12:21

Sta vi komunisti ima da pricate do juce ste zajedno krali ovaj narod i sad ko fol za isti zabrinuti.vi ste dokazali da neznate voditi drzavu jer vam je propala zbog pljacke i sverca a mislim da isto ceka i rs.

Name

Objektiv

11.01.2022 12:04

Pola od ovih na slici do ima godinu dana su sjedili u istom tom ERS-u i radili iste stvari godinama unazad i sada kada su ih punih džepova narodnih para kao otjerali oni morališu.A zašto ? E ne sigurno da nama bude bolje... Kako se kaže dok nekom ne smrkne drugom ne svane, i to se kod njih mjenja svako par godina jedino običnom narodu nikad čini se neće svanuti. Tuga. Prvo i osnovno u ovoj zemlji je da se utvrdi porijeklo stečene imovine svih političara u predhodnih 20 godina, da se kazne oni koji su uzimali "preko svake mjere", da vrate državni novac i zatvore za primjer budućim političkim faktorima Republike Srpske... Tek onda možda možemo pričati o nekom boljem vremenu za ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

NEobjektiv

11.01.2022 15:15

Ovi likovi su sasvim nova prica, a i ako su bili na nekim odgovornim poslovima, radili su ih savjesno i korektno. Zato ubuduce samo objektivno.

Name

Lopate Simo

11.01.2022 12:05

Sps jedina vodi računa o svojim građanima i našim domaćim privrednicima. Imate podršku u Semberiji.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

11.01.2022 12:07

Ovo što narodu radi ERS i Luka Petrović nenormalno je. Lopovluk, lopovluk , lopovluk.

ODGOVORITE
Name

LjuboM

11.01.2022 12:10

Dok sam ja bio direktor, zaposlio sam 300 ljudi, a sad ih otpustaju. Napravio sam dvije elektrane, a sad su ih odvojili. Mene su pokrali na izborima da mi otmu funkciju direktora. Oni su se rasirili rodbinski, a sve moje ljude su pomeli metlom i smetljarom. To mi je hvala za ulozeni rad i trud ovih 15 godina. Vozaca su mi otjerali da vozi cokolade i keksove, a zenu mu na biro uz malu otpremninu. Ali sve ce da procvjeta ove godine do Izbora 2022 vidjecete. Ja vas pozdravljam kao penzioner.

ODGOVORITE
Name

Dodik

11.01.2022 12:40

Ljudi, ova, nam godina pravo dobro počela. Postali smo nezavisni i samostalni, evo grade nam HE, jedino što nam je hljeb poskupio, ali bićemo vegetarijanci, možemo i bez hljeba. Ima voće i povrće. Svaka čast. Naprijed Srpska dušo moja. Za bogatstvo Dodikovića,i sirimaštvo narodovića.

ODGOVORITE
Name

Dragan

11.01.2022 13:01

OVO NE VODI NIČEMU. PRIVREDA TO NE MOZE ISTRPITI

ODGOVORITE
Name

Boban

11.01.2022 13:54

Takoje trebaju josvise poskupit sve dok ovaj narod cuti i podrzava ove pljackase

ODGOVORITE
Name

NESO BL

11.01.2022 14:45

A Skoko do juce bio jedan od tih direktora...

ODGOVORITE
Name

K300

11.01.2022 17:26

E sad ste otkrili da g.... smrdi, EPRS - e godinama ne vode stručni ljudi, pogledajte trenuto imena, ministar đokić(londonski đak) luka petrović (neviđeni stručnjak za lopovuk, vjerovatno među prvih 5 u toj oblasti u RS-u) pa dragan čavić ekspert za ništa i najzaslužniji za dovođenje na vlast(u to vrijeme za premijera) najvećeg uništitelja Srbskog naroda. Oni su grobari EPRS najveći priroddni resurs koji donosi neviđeni profit pod uslovom da je vode stručni i pošteni ljudi, ovako to je otvoreni račun koji puni sirotinja a oni uzimaju sve, napraviše gubitaša i sramotu od onoga što smo mi decenijama stvarali i čumee smo se ponosili. Sram vas bilo bando nezasita.

ODGOVORITE