Министар Хок машта о депортацији првог рекета свијета

Канцеларија министра потврдила је да још увек размишља да искористи такву моћ, коју има право на основу тамошњег закона.

Тенис 11.01.2022 | 08:53
Министар Хок машта о депортацији првог рекета свијета

Драма око Новака Ђоковића у Мелбурну и даље није завршена.

Министар за миграције Алекс Хок има право да депортује Новака сваког тренутка.

Канцеларија министра потврдила је да још увек размишља да искористи такву моћ, коју има право на основу тамошњег закона.

 

"Као што је наведено на Суду, министар Хок разматра да укине визу господина Ђоковића у складу са чланом 133Ц (3) Закона о миграцијама. У складу са тим, темељно ће се размотрити то питање. Из правних разлога је неприкладно коментарисати ту тему", рекао је Хоков портпарол.

Фото: Притнсцреен

Подсетимо, Федерални суд у Мелбурну поништио је одлуку Владе Аустралије о укидању визе најбољем тенисеру света Новака Ђоковића и наложио његово пуштање на слободу.

Коначну одлуку донео је судија Ентони Кели после саслушања које је почело нешто после поноћи по средњоевропском времену.

Иако је суд пресудио у Ђоковићеву корист, владин адвокат Крис Тран је рекао да би министар за имиграцију Аустралије могао поново да размотри укидање Ђоковићеве визе.

Према закону о имиграцији Аустралије, министар има овлашћења и дискреционо право да укине визу из било ког разлога. Тран, међутим, није прецизирао разлоге по којима би Дјоковићу поново могла бити укинута виза. Ако би се то десило, Ђоковић би могао да добије забрану уласка у Аустралију три године.

(Курир спорт Фото: ЕПА/ЛУКАС ЦОЦХ, АП/Андy Броwнбилл) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лепосава Мудиц

11.01.2022 08:15

Једино га тако могу зауставити да не побиједи опет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

11.01.2022 10:06

Све ово је закувано из Енглеске, па се тако чека да Лондон јави и за депортацију. Коме то још није јасно, не вриједи му ни објашњавати. Милиони Абориџина су масакрирани од стране енглеских јалијаша и јасно је ко тамо одлучује о свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубиоза Колектива

11.01.2022 15:26

Ноле, уз сво дузно постовање, врати се добровољно куци јер ниси вакцинисан и незнас које "колективно лудило" си овде проузроковао!? Да ли си се запитао како је свим оним: родитељима, сестрама, браци, родбини који не могу своје најблизе у Аустралији да посјете јер нису вакцинисани (не смију из здравствених разлога да приме вакцину, а ти си Ноле смио али "одбијас свјесно да се вакцинисес" сто је твоје лицно право), а који немају новаца као ти да плате једног од најбољих адвоката Аустралије и да у року од пар дана добију судски процес??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуби Ози

11.01.2022 19:08

И сад је Новак крив за набројано?

Name

Ре Дуби Ози

12.01.2022 06:18

Новака и све његове успјехе пратим и постујем од времена када је као клинац овде у Њемацкој уз Николу Пилица (без којег вјероватно неби никада постао то сто јесте) тренирао и постао зива легенда тениског спорта. Али, ово сто је Новак сада урадио да би по сваку цијену играо на АустраланОпен му није требало (само је требао да се вакцинисе и неби имао никаквих проблема). Због свих тих невакцинисаних (сто је њихово право да се не вакцинису, али онда не требају да "јауцу и запомазу" када оболе и да болесним пацијентима (примјера ради: од рака, срцаног или мозданог удара, или оних који се под хитно морају да оперису, итд) "отимају/заузимају болницке кревете" јер због њих испастамо сви ми као градјани а посебно ми њемацком здравству које је пред колапсом због "тих и таквих"). Закон треба да буде ИСТИ ЗА СВЕ!, сто знаци и за Новака!

Name

Ре Ре Дуби Ози

12.01.2022 07:02

Нас Новак је прекрсио Закон (који би требао и морао "за све исти" да буде). Ако је заиста био "позитиван"?, онда је морао да буде у карантени (а не да се слободно креце по Србији или Спаније, циме је угрозио Здравље/Зивоте других). Ако није био "позитиван" онда је то "лазно-купљено медицинско-увјерење"?, сто је исто казњиво. Уколико Новак продје "само са депортацијим" треба да буде и висе него сретан!?