Ministar Hok mašta o deportaciji prvog reketa svijeta

Kancelarija ministra potvrdila je da još uvek razmišlja da iskoristi takvu moć, koju ima pravo na osnovu tamošnjeg zakona.

Tenis 11.01.2022 | 08:53
Ministar Hok mašta o deportaciji prvog reketa svijeta

Drama oko Novaka Đokovića u Melburnu i dalje nije završena.

Ministar za migracije Aleks Hok ima pravo da deportuje Novaka svakog trenutka.

Kancelarija ministra potvrdila je da još uvek razmišlja da iskoristi takvu moć, koju ima pravo na osnovu tamošnjeg zakona.

 

"Kao što je navedeno na Sudu, ministar Hok razmatra da ukine vizu gospodina Đokovića u skladu sa članom 133C (3) Zakona o migracijama. U skladu sa tim, temeljno će se razmotriti to pitanje. Iz pravnih razloga je neprikladno komentarisati tu temu", rekao je Hokov portparol.

Foto: Pritnscreen

Podsetimo, Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovo da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Djokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

(Kurir sport Foto: EPA/LUKAS COCH, AP/Andy Brownbill) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Leposava Mudic

11.01.2022 08:15

Jedino ga tako mogu zaustaviti da ne pobijedi opet!

ODGOVORITE
Name

...

11.01.2022 10:06

Све ово је закувано из Енглеске, па се тако чека да Лондон јави и за депортацију. Коме то још није јасно, не вриједи му ни објашњавати. Милиони Абориџина су масакрирани од стране енглеских јалијаша и јасно је ко тамо одлучује о свему.

ODGOVORITE
Name

Dubioza Kolektiva

11.01.2022 15:26

Nole, uz svo duzno postovanje, vrati se dobrovoljno kuci jer nisi vakcinisan i neznas koje "kolektivno ludilo" si ovde prouzrokovao!? Da li si se zapitao kako je svim onim: roditeljima, sestrama, braci, rodbini koji ne mogu svoje najblize u Australiji da posjete jer nisu vakcinisani (ne smiju iz zdravstvenih razloga da prime vakcinu, a ti si Nole smio ali "odbijas svjesno da se vakcinises" sto je tvoje licno pravo), a koji nemaju novaca kao ti da plate jednog od najboljih advokata Australije i da u roku od par dana dobiju sudski proces??

ODGOVORITE
Name

Dubi Ozi

11.01.2022 19:08

I sad je Novak kriv za nabrojano?

Name

Re Dubi Ozi

12.01.2022 06:18

Novaka i sve njegove uspjehe pratim i postujem od vremena kada je kao klinac ovde u Njemackoj uz Nikolu Pilica (bez kojeg vjerovatno nebi nikada postao to sto jeste) trenirao i postao ziva legenda teniskog sporta. Ali, ovo sto je Novak sada uradio da bi po svaku cijenu igrao na AustralanOpen mu nije trebalo (samo je trebao da se vakcinise i nebi imao nikakvih problema). Zbog svih tih nevakcinisanih (sto je njihovo pravo da se ne vakcinisu, ali onda ne trebaju da "jaucu i zapomazu" kada obole i da bolesnim pacijentima (primjera radi: od raka, srcanog ili mozdanog udara, ili onih koji se pod hitno moraju da operisu, itd) "otimaju/zauzimaju bolnicke krevete" jer zbog njih ispastamo svi mi kao gradjani a posebno mi njemackom zdravstvu koje je pred kolapsom zbog "tih i takvih"). Zakon treba da bude ISTI ZA SVE!, sto znaci i za Novaka!

Name

Re Re Dubi Ozi

12.01.2022 07:02

Nas Novak je prekrsio Zakon (koji bi trebao i morao "za sve isti" da bude). Ako je zaista bio "pozitivan"?, onda je morao da bude u karanteni (a ne da se slobodno krece po Srbiji ili Spanije, cime je ugrozio Zdravlje/Zivote drugih). Ako nije bio "pozitivan" onda je to "lazno-kupljeno medicinsko-uvjerenje"?, sto je isto kaznjivo. Ukoliko Novak prodje "samo sa deportacijim" treba da bude i vise nego sretan!?