Британац брани Ђоковића: "Прљава тактика, стварно"

Британски политичар и жестоки заговорник Брегзита Најџел Фараж објавио је данас на Твитеру да тренутно борави у Београду као гост породице Новака Ђоковића.

Тенис 10.01.2022 | 15:33
Британац брани Ђоковића: "Прљава тактика, стварно"

Он је поздравио одлуку аустралијског суда о укидању одлуке да се најбољем тенисеру света одузме виза као "прву велику победу над великом земљом".

Фараж је у видео-снимку на Твитеру, начињеном испред Скупштине Србије, напоменуо да аустралијски министар за питања имиграција Алекс Хок и даље има дискреционо право да поништи одлуку суда.

"Произвољна моћ је изнад владавине права", оценио је Фараж.

Фараж верује да се то неће десити, али истиче да су Ђоковића малтретирали говорећи му: "Иди по својој слободној вољи, али ако те опет ухапсимо, биће ти забрањен улазак на три године. Пљава тактика, стварно".

Премијер Скот Морисон је рекао "правила су правила", додао је Фараж, и указао да је и судија такође рекао да су правила правила, али да их је Новак испунио приликом уласка у Аустралију.

Одлуку аустралијског суда оценио је као "прву велику победу" против велика државе ција је моћ нарасла у протекле две година откако је пандемија почела.

"Верујем у слободу избора", поручио је Фараж.

Он је додао да Новаку држи палчеве и да се нада да ће одлука суда остати на снази.

Фараж је направио и интервју са стрицем Новака Ђоковића, Гораном, у продукцији "ГБ њуза", а тај интервју ће бити емитован ускоро. Засад је постављен само кратак исечак на Твитеру.

(Тањуг Фото: ЕПА-ЕФЕ/ЈАМЕС РОСС АУСТРАЛИА АНД НЕW ЗЕАЛАНД ОУТ) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вруце ладно

10.01.2022 14:49

Ако је при том ... А јесте било прљаво од тог министра ... Само да не буде превртљивости као сто је БН узда се да мозе титрат брзином светлсти, а брани масу греске ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСКРЕНО

10.01.2022 16:58

ПА ГОСПОДО ИЛИ СТО ТО ИЗИГРАВАТЕ СУДИЈЕ ТУЗИОЦИ АДВОКАТИ ПОТКОВАНИ ТАДИЦКА А И ТИ МИЛОКРАДЕ ТРЕБАЛИ БИ СЕ УГЛЕДАТИ НА ОВОГА ЦОВЈЕКА СТО ЦАСНО И ПОСТЕНИО ОБАВЉА СВОЈУ ДУЗНОСТ НИ ПО БАБУ НИ ПО...... ПА ДА ЗАСЛУЗИТЕ ПОСТОВАЊА И ДА ВАС НЕКО ПО НЕЦЕМУ ВЕЛИКОМЕ ПОМЕНЕ. АЛИ ПОМЕНМО И ВИ ВАС И ТО ЦЕСТО И ТО ОД А ДО З