Britanac brani Đokovića: "Prljava taktika, stvarno"

Britanski političar i žestoki zagovornik Bregzita Najdžel Faraž objavio je danas na Tviteru da trenutno boravi u Beogradu kao gost porodice Novaka Đokovića.

Tenis 10.01.2022 | 15:33
Britanac brani Đokovića: "Prljava taktika, stvarno"

On je pozdravio odluku australijskog suda o ukidanju odluke da se najboljem teniseru sveta oduzme viza kao "prvu veliku pobedu nad velikom zemljom".

Faraž je u video-snimku na Tviteru, načinjenom ispred Skupštine Srbije, napomenuo da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da poništi odluku suda.

"Proizvoljna moć je iznad vladavine prava", ocenio je Faraž.

Faraž veruje da se to neće desiti, ali ističe da su Đokovića maltretirali govoreći mu: "Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine. Pljava taktika, stvarno".

Premijer Skot Morison je rekao "pravila su pravila", dodao je Faraž, i ukazao da je i sudija takođe rekao da su pravila pravila, ali da ih je Novak ispunio prilikom ulaska u Australiju.

Odluku australijskog suda ocenio je kao "prvu veliku pobedu" protiv velika države cija je moć narasla u protekle dve godina otkako je pandemija počela.

"Verujem u slobodu izbora", poručio je Faraž.

On je dodao da Novaku drži palčeve i da se nada da će odluka suda ostati na snazi.

Faraž je napravio i intervju sa stricem Novaka Đokovića, Goranom, u produkciji "GB njuza", a taj intervju će biti emitovan uskoro. Zasad je postavljen samo kratak isečak na Tviteru.

(Tanjug Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vruce ladno

10.01.2022 14:49

Ako je pri tom ... A jeste bilo prljavo od tog ministra ... Samo da ne bude prevrtljivosti kao sto je BN uzda se da moze titrat brzinom svetlsti, a brani masu greske ...

ODGOVORITE
Name

ISKRENO

10.01.2022 16:58

PA GOSPODO ILI STO TO IZIGRAVATE SUDIJE TUZIOCI ADVOKATI POTKOVANI TADICKA A I TI MILOKRADE TREBALI BI SE UGLEDATI NA OVOGA COVJEKA STO CASNO I POSTENIO OBAVLJA SVOJU DUZNOST NI PO BABU NI PO...... PA DA ZASLUZITE POSTOVANJA I DA VAS NEKO PO NECEMU VELIKOME POMENE. ALI POMENMO I VI VAS I TO CESTO I TO OD A DO Z