Правда је побиједила: Новак је на слободи

- Новак је на слободи! Малопре је тренирао на тениском терену. Он је отишао да освоји још један Аустралијан опен, рекао је на конференцији за медије Новаков брат Ђорђе Ђоковић.

Тенис 10.01.2022 | 14:15
Правда је побиједила: Новак је на слободи

14:37 - Срђан Ђоковић: Освојиће још 10 гренд слемова

- Они не схватају шта су учинили. Освојиће још 10 гренд слемова. Он је супер. Он има толику менталну снагу да га ово није пореметило. Он једва чека 17. јануар, да почне турнир.

14:29 - Ђорђе Ђоковић: Новак је ослобођен свих оптужби

- Као што смо и напоменули, Новак је судским спором ослобођен свих отпужби које су биле поднешене од стране Владе Аустралије. Сва процедура је испоштована, судија Кели је ослободио Новака. Опет, не познајемо аустралијски закон.

- Сигуран сам да сви државни званичници поступају како закон прописује. Новак никада није кршио законе и поступа по њима.

14:16 - Срђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића

- Хвала свим људима широм света на безрезервној подршки Новаку и његовој породици. Хвала свима који се залажу за слободу мишљења, говора. Није се дао бацити на колена, нити ће се икада бацити на колена. Разне ствари су се дешавале ових дана. Он је једна ментална громада, један фантастични млади човек, који је са свима добар, неко ко увек покушава да помогне, никако да одмокне. Али то што је из мале сиромашне земље се није свидело неким моћницима. Није им се свидело да тако неко може да буде најбољи у њиховом буржујском спорту.

- Ова игрица је дошла до врхунца. Одиграна је последња игра. Требало би да измисле другу игру, али ће и тамо он бити најбољи на свету. Али игра која се водила последњих шест дана је била невероватно тешка за њега и његову породицу. Он је био сачекан на аеродрому и није имао никаква права. Одузели су му сва права која припадају људском створу. Покушали су да га натерају да потпише да се одриче визе да би могли да га депортују назад. Није хтео да потпише тај документ јер он ничим није допринео томе. Нису ми дали ни контакт са његовим тимом, адвокатима и пријатељима, био је сам са њима неколико сати. Чак су му и телефон узели, па и остале ствари.

- После неколико сати су му вратили телефон и он је са својим тимом фантастично спремио одбрану. Ово је велика победа за цео слободарски свет. Сви ми имамо право да кажемо шта мислимо и да немамо последице за лично мишљење. Поштујемо све законе сваке земље у коју улазимо. Он је својим делањем испоштовао све што су тражили да би он могао да се бави својим послом, тенис је његов посао и његова љубав. Он је само дошао да игра тенис, а то право су хтели да му одузму.

14:15 - Горан Ђоковић: Ово је највећа Новакова победа

- Као стриц сам поносан јер је ово највећа Новакова победа. Захвалио бих се судији који је донео одлуку, нашем председнику и премијерки који су дипломатским каналима допринели да он има бољи третман. Ово ће да га ојача. надам се да ће моћи да се спреми довољно да освоји десети Аустралијан опен и 21. гренд слем.

14:12 - Дијана Ђоковић: Новак нас је научио да не трпимо неправду

- Ми смо овде дошли да прославимо победу нашег сина, нашег Новака. Дечка који је своју породицу научио да не трпи неправду. Он ништа није крив, он ништа није учинио што се коси са њиховим законима, а доживео је тортуру. Тек ћемо чути шта је све доживео. Дошао је да освоји тај турнир. Ова ситуација за нас је изузетно тешка. Трудили смо се ових последњих шест дана да се боримо за њега, да се његов глас чује широм света. Најтеже нам је било када је дошло до прекида везе када није имао телефон код себе. Нисмо знали шта му се дешава, да ли је добро, да ли сит, да ли је здрав... То су неке ствари које ја као мајка не могу тек тако да пребродим. Све мајке ће ме схватити.

14:04 - Ђорђе Ђоковић се обратио јавности:

- Извињавам се још једном што сте чекали до сада. Хтели смо да добијемо што чистију ситуацију и да би вам представили целокупну слику. Нама је као породици изузетно тешко. Врло смо емотивни јер је у питању Новак. Јако је тешко да бранимо Новака а да при том не увредимо никога. Ми смо били борци за правду и све смо урадили да испоштујемо све протоколе и да целом свету покажемо љубав и подршку коју имамо за Новака.

- Захвалио бих се овом приликом и народу широм света. Видели смо прелепе слике од Београда, Бањалуке, Чачка, Задра, па све до далеког Мелбурна где се из дана у дан све више људи окупљало испред хотела где је био Новак.

- Правда је изашла на видело. Захвалио бих се правном систему Аустралије и судији Келију који је случај водио прилично неутрално. Ово суђење које је трајало више од седам сата гледао је цео свет.

- Новак је на слободи! Малопре је тренирао на тениском терену. Он је отишао да освоји још један Аустралијан опен! Он је отишао у Аустралију да се бави тенисом. Да направи још један рекорд који јури. Отишао је са најбољим могућим намерама, дао је сву могућу документацију коју је могао, на крају и добио медицинско изузеће. Епилог смо данас сазнали. Новак је спортиста, он се бави тенисом, најбољи је тенисер свих времена. Задовољни смо што је задовољена правда и истина, што је читавом свету показано шта је истина.

Курир

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

ПОБЈЕДИО ЗАКОН

10.01.2022 13:09

ПОБЈЕДИО ЈЕ ЗАКОН. НЕ ДЈОКОВИЦ. ПРАВНА ДРЗАВА. СТО КОД НАС У СРЕДЊЕМ ВИЈЕКУ НЕ ПОСТОЈИ. НИЈЕ ОВО ПИТАЊЕ ДЈОКОВИЦА НЕГО ПРИНЦИПА. СВАКОГ ЦОВЈЕКА КОЈЕГ НЕМА ДРЗАВА ХОЦЕ ДА ИЗБАЦИ ЗАТО СТО ЈЕ ОНА ПИГРИЈЕСИЛА. ПОРУКА ЈЕ ВЕЛИКА. ДРЗАВА МОРА ИСПРАВИТИ СВОЈУ ГРЕСКУ А НЕ АРОГАНЦИЈОМ МИНИСТАРА МАЛТРЕТИРАТИ ЉУДЕ СТО ЦУДОВИСТА СВУКУДА КАД СЕ ДОЦЕПАЈУ НЕКЕ ФУНКЦИЈЕ ЦИНЕ НЕСМИЉЕНО. Е НЕ МОЗ МИНИСТРЕ. НАС ИЛИ АУСТРАЛСКИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЈАЈНА ПОБЈЕДА

10.01.2022 13:32

У ДРЗАВИ АУСТРАЛИЈИ ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ЈЕДИНИ НОВАК ДЈОКОВИЦ ВЈЕРОВАО У ПРАВНУ ДРЗАВУ АУСТРАЛИЈУ. ТО ЈЕ ПОБЈЕДА, НЕ ИМЕ, НИ ТЕНИС, НЕГО ВЈЕРА У ЗАКОН ОВЕ ЗЕМЉЕ И ДА ИМА НЕКО КО ЦЕ ДА БЕЗ СКРУПУЛА ПОСТУЈЕ И ЗАКОН САМЕ ДРЗАВЕ, И МЕДЈУНАРОДНЕ КОНВЕНЦИЈЕ. ОВО ЈЕ САГА О ВЈЕРИ У ПРАВО И ПРАВНУ ДРЗАВУ. ЗАТО ЈЕ ВЕЛИК.

Name

РЕ СЈАЈНА ПОБЈЕДА

10.01.2022 13:49

???за коментар?

Name

Хе Хе

10.01.2022 14:28

Па добро сад , хоће ли они казнити министре, што нису радили по закону, или је све ово нај обичнија фарса, као код наших судова. Нигдје на свијету нема правде ни закона, поступа се онако, како у ком моменту коме одговара.

Name

СелманКРИМИ

10.01.2022 14:30

Дај боже да је судство и у Републици Српској неутрално и поштено а не под патронатом корумпираних Џерија, Митрићки, Осмића, Томићки, Бундаловки и других режимских судија? Тражимо исто такво независно судство како у Републици Српској, тако и у БиХ!???

Name

Дарко

10.01.2022 16:26

Далеко су они од правне дрзаве, суд донио одлуку "а министар као мозе да опет понисти визу",свугдје је то исто

Name

Ре

10.01.2022 16:26

Немој глупости писати. Каква оравна дрзава, какав закон. У овом слуцају није било закона за Новака. Да си укљуцио мозак знао би да је ово све смисљено и мимо закона. Знаци орво су прекрсили орава и закон а инда га “исправио” судија који је хвала богу био неполитицан. Они су показали да немају правну дрзаву. Садасњу власт це ово костати на следецим изборима.

Name

Ре ре

10.01.2022 18:09

Ти мора да си доктирирао право и међународне односе, кад све знаш.

Name

МИРКО

10.01.2022 13:47

Слава Ти и хвала Господе. Чува Бог Новака свог. Срећно Нолееее!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2022 14:46

Па што му онда све ово приреди?

Name

ре: Ре

10.01.2022 16:15

Да буде јос познатији, да његово дјело просвјетли друге..

Name

Ре ре ре

10.01.2022 18:10

А зато корумпирани уживају у богатству, а поштен свијет у сиромаштву.

Name

Милан

10.01.2022 14:12

Ноле је најбољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

10.01.2022 14:13

Нек нелапрда пуно,јер одлука није коначна.Осим тога,Новак је био слободан,и мого је кад пожели да се врати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нијамбе

10.01.2022 14:24

Да да, правне дрзаве ... Откуд онда такве одлуке министара, откуд онда многе политицке пресуде у свијету ... Закон природе .. Људске цивилизације ... Закони које признајем и који су најправнији ... Закони превазилазења медија ... А ови неуспјесни лазни интелектуалци та метез то је рутински протокол када сви ми имамо електрицну способност за рад/енергију и разноразне олаксице и стварке ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

10.01.2022 14:24

И није био бас праван ... Али ни медији ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

10.01.2022 15:51

Ста мислите да је то било у овој насој држави како би судија пресудила. Мислим да му не би помогло пола Аустралије. Овдје нема ни права ни правде. Драгицевицу и Мемицу убили синове. Породице на све стране траже правду али је нема још ни на видику. Овдје правду кроје властодтсци. Кад ћемо се почети борити овако срцано да и у овој држави завлада правда и закони. Када ћемо овдје осудити ово сто се десава нама са нашим законима и правдом. Новаку нека је са срецом, да освоји оно по сто је посао у Аустралију јер он то заслужује и као човек и као најбољи тенисер свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО НОЛЕ

10.01.2022 18:23

ЖИВ И ЗДРАВ БИО НА МНОГА ЈА ЉЕТА? ПРАВДА ЈЕ НА СТРАНИ ПОШТЕНИХ БИЋА, А ТО СИ ТИ !

ОДГОВОРИТЕ