Pravda je pobijedila: Novak je na slobodi

- Novak je na slobodi! Malopre je trenirao na teniskom terenu. On je otišao da osvoji još jedan Australijan open, rekao je na konferenciji za medije Novakov brat Đorđe Đoković.

Tenis 10.01.2022 | 14:15
Pravda je pobijedila: Novak je na slobodi

14:37 - Srđan Đoković: Osvojiće još 10 grend slemova

- Oni ne shvataju šta su učinili. Osvojiće još 10 grend slemova. On je super. On ima toliku mentalnu snagu da ga ovo nije poremetilo. On jedva čeka 17. januar, da počne turnir.

14:29 - Đorđe Đoković: Novak je oslobođen svih optužbi

- Kao što smo i napomenuli, Novak je sudskim sporom oslobođen svih otpužbi koje su bile podnešene od strane Vlade Australije. Sva procedura je ispoštovana, sudija Keli je oslobodio Novaka. Opet, ne poznajemo australijski zakon.

- Siguran sam da svi državni zvaničnici postupaju kako zakon propisuje. Novak nikada nije kršio zakone i postupa po njima.

14:16 - Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića

- Hvala svim ljudima širom sveta na bezrezervnoj podrški Novaku i njegovoj porodici. Hvala svima koji se zalažu za slobodu mišljenja, govora. Nije se dao baciti na kolena, niti će se ikada baciti na kolena. Razne stvari su se dešavale ovih dana. On je jedna mentalna gromada, jedan fantastični mladi čovek, koji je sa svima dobar, neko ko uvek pokušava da pomogne, nikako da odmokne. Ali to što je iz male siromašne zemlje se nije svidelo nekim moćnicima. Nije im se svidelo da tako neko može da bude najbolji u njihovom buržujskom sportu.

- Ova igrica je došla do vrhunca. Odigrana je poslednja igra. Trebalo bi da izmisle drugu igru, ali će i tamo on biti najbolji na svetu. Ali igra koja se vodila poslednjih šest dana je bila neverovatno teška za njega i njegovu porodicu. On je bio sačekan na aerodromu i nije imao nikakva prava. Oduzeli su mu sva prava koja pripadaju ljudskom stvoru. Pokušali su da ga nateraju da potpiše da se odriče vize da bi mogli da ga deportuju nazad. Nije hteo da potpiše taj dokument jer on ničim nije doprineo tome. Nisu mi dali ni kontakt sa njegovim timom, advokatima i prijateljima, bio je sam sa njima nekoliko sati. Čak su mu i telefon uzeli, pa i ostale stvari.

- Posle nekoliko sati su mu vratili telefon i on je sa svojim timom fantastično spremio odbranu. Ovo je velika pobeda za ceo slobodarski svet. Svi mi imamo pravo da kažemo šta mislimo i da nemamo posledice za lično mišljenje. Poštujemo sve zakone svake zemlje u koju ulazimo. On je svojim delanjem ispoštovao sve što su tražili da bi on mogao da se bavi svojim poslom, tenis je njegov posao i njegova ljubav. On je samo došao da igra tenis, a to pravo su hteli da mu oduzmu.

14:15 - Goran Đoković: Ovo je najveća Novakova pobeda

- Kao stric sam ponosan jer je ovo najveća Novakova pobeda. Zahvalio bih se sudiji koji je doneo odluku, našem predsedniku i premijerki koji su diplomatskim kanalima doprineli da on ima bolji tretman. Ovo će da ga ojača. nadam se da će moći da se spremi dovoljno da osvoji deseti Australijan open i 21. grend slem.

14:12 - Dijana Đoković: Novak nas je naučio da ne trpimo nepravdu

- Mi smo ovde došli da proslavimo pobedu našeg sina, našeg Novaka. Dečka koji je svoju porodicu naučio da ne trpi nepravdu. On ništa nije kriv, on ništa nije učinio što se kosi sa njihovim zakonima, a doživeo je torturu. Tek ćemo čuti šta je sve doživeo. Došao je da osvoji taj turnir. Ova situacija za nas je izuzetno teška. Trudili smo se ovih poslednjih šest dana da se borimo za njega, da se njegov glas čuje širom sveta. Najteže nam je bilo kada je došlo do prekida veze kada nije imao telefon kod sebe. Nismo znali šta mu se dešava, da li je dobro, da li sit, da li je zdrav... To su neke stvari koje ja kao majka ne mogu tek tako da prebrodim. Sve majke će me shvatiti.

14:04 - Đorđe Đoković se obratio javnosti:

- Izvinjavam se još jednom što ste čekali do sada. Hteli smo da dobijemo što čistiju situaciju i da bi vam predstavili celokupnu sliku. Nama je kao porodici izuzetno teško. Vrlo smo emotivni jer je u pitanju Novak. Jako je teško da branimo Novaka a da pri tom ne uvredimo nikoga. Mi smo bili borci za pravdu i sve smo uradili da ispoštujemo sve protokole i da celom svetu pokažemo ljubav i podršku koju imamo za Novaka.

- Zahvalio bih se ovom prilikom i narodu širom sveta. Videli smo prelepe slike od Beograda, Banjaluke, Čačka, Zadra, pa sve do dalekog Melburna gde se iz dana u dan sve više ljudi okupljalo ispred hotela gde je bio Novak.

- Pravda je izašla na videlo. Zahvalio bih se pravnom sistemu Australije i sudiji Keliju koji je slučaj vodio prilično neutralno. Ovo suđenje koje je trajalo više od sedam sata gledao je ceo svet.

- Novak je na slobodi! Malopre je trenirao na teniskom terenu. On je otišao da osvoji još jedan Australijan open! On je otišao u Australiju da se bavi tenisom. Da napravi još jedan rekord koji juri. Otišao je sa najboljim mogućim namerama, dao je svu moguću dokumentaciju koju je mogao, na kraju i dobio medicinsko izuzeće. Epilog smo danas saznali. Novak je sportista, on se bavi tenisom, najbolji je teniser svih vremena. Zadovoljni smo što je zadovoljena pravda i istina, što je čitavom svetu pokazano šta je istina.

Kurir

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

POBJEDIO ZAKON

10.01.2022 13:09

POBJEDIO JE ZAKON. NE DJOKOVIC. PRAVNA DRZAVA. STO KOD NAS U SREDNJEM VIJEKU NE POSTOJI. NIJE OVO PITANJE DJOKOVICA NEGO PRINCIPA. SVAKOG COVJEKA KOJEG NEMA DRZAVA HOCE DA IZBACI ZATO STO JE ONA PIGRIJESILA. PORUKA JE VELIKA. DRZAVA MORA ISPRAVITI SVOJU GRESKU A NE AROGANCIJOM MINISTARA MALTRETIRATI LJUDE STO CUDOVISTA SVUKUDA KAD SE DOCEPAJU NEKE FUNKCIJE CINE NESMILJENO. E NE MOZ MINISTRE. NAS ILI AUSTRALSKI.

ODGOVORITE
Name

SJAJNA POBJEDA

10.01.2022 13:32

U DRZAVI AUSTRALIJI IZGLEDA DA JE JEDINI NOVAK DJOKOVIC VJEROVAO U PRAVNU DRZAVU AUSTRALIJU. TO JE POBJEDA, NE IME, NI TENIS, NEGO VJERA U ZAKON OVE ZEMLJE I DA IMA NEKO KO CE DA BEZ SKRUPULA POSTUJE I ZAKON SAME DRZAVE, I MEDJUNARODNE KONVENCIJE. OVO JE SAGA O VJERI U PRAVO I PRAVNU DRZAVU. ZATO JE VELIK.

Name

RE SJAJNA POBJEDA

10.01.2022 13:49

???za komentar?

Name

He He

10.01.2022 14:28

Pa dobro sad , hoće li oni kazniti ministre, što nisu radili po zakonu, ili je sve ovo naj običnija farsa, kao kod naših sudova. Nigdje na svijetu nema pravde ni zakona, postupa se onako, kako u kom momentu kome odgovara.

Name

SelmanKRIMI

10.01.2022 14:30

Daj bože da je sudstvo i u Republici Srpskoj neutralno i pošteno a ne pod patronatom korumpiranih Džerija, Mitrićki, Osmića, Tomićki, Bundalovki i drugih režimskih sudija? Tražimo isto takvo nezavisno sudstvo kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH!???

Name

Darko

10.01.2022 16:26

Daleko su oni od pravne drzave, sud donio odluku "a ministar kao moze da opet ponisti vizu",svugdje je to isto

Name

Re

10.01.2022 16:26

Nemoj gluposti pisati. Kakva oravna drzava, kakav zakon. U ovom slucaju nije bilo zakona za Novaka. Da si ukljucio mozak znao bi da je ovo sve smisljeno i mimo zakona. Znaci orvo su prekrsili orava i zakon a inda ga “ispravio” sudija koji je hvala bogu bio nepolitican. Oni su pokazali da nemaju pravnu drzavu. Sadasnju vlast ce ovo kostati na sledecim izborima.

Name

Re re

10.01.2022 18:09

Ti mora da si doktirirao pravo i međunarodne odnose, kad sve znaš.

Name

MIRKO

10.01.2022 13:47

Slava Ti i hvala Gospode. Čuva Bog Novaka svog. Srećno Noleeee!!!

ODGOVORITE
Name

Re

10.01.2022 14:46

Pa što mu onda sve ovo priredi?

Name

re: Re

10.01.2022 16:15

Da bude jos poznatiji, da njegovo djelo prosvjetli druge..

Name

Re re re

10.01.2022 18:10

A zato korumpirani uživaju u bogatstvu, a pošten svijet u siromaštvu.

Name

Milan

10.01.2022 14:12

Nole je najbolji.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

10.01.2022 14:13

Nek nelaprda puno,jer odluka nije konačna.Osim toga,Novak je bio slobodan,i mogo je kad poželi da se vrati

ODGOVORITE
Name

Nijambe

10.01.2022 14:24

Da da, pravne drzave ... Otkud onda takve odluke ministara, otkud onda mnoge politicke presude u svijetu ... Zakon prirode .. Ljudske civilizacije ... Zakoni koje priznajem i koji su najpravniji ... Zakoni prevazilazenja medija ... A ovi neuspjesni lazni intelektualci ta metez to je rutinski protokol kada svi mi imamo elektricnu sposobnost za rad/energiju i raznorazne olaksice i stvarke ...

ODGOVORITE
Name

Ministar

10.01.2022 14:24

I nije bio bas pravan ... Ali ni mediji ..

ODGOVORITE
Name

Pravda

10.01.2022 15:51

Sta mislite da je to bilo u ovoj nasoj državi kako bi sudija presudila. Mislim da mu ne bi pomoglo pola Australije. Ovdje nema ni prava ni pravde. Dragicevicu i Memicu ubili sinove. Porodice na sve strane traže pravdu ali je nema još ni na vidiku. Ovdje pravdu kroje vlastodtsci. Kad ćemo se početi boriti ovako srcano da i u ovoj državi zavlada pravda i zakoni. Kada ćemo ovdje osuditi ovo sto se desava nama sa našim zakonima i pravdom. Novaku neka je sa srecom, da osvoji ono po sto je posao u Australiju jer on to zaslužuje i kao čovek i kao najbolji teniser svijeta.

ODGOVORITE
Name

BRAVO NOLE

10.01.2022 18:23

ŽIV I ZDRAV BIO NA MNOGA JA LJETA? PRAVDA JE NA STRANI POŠTENIH BIĆA, A TO SI TI !

ODGOVORITE