Дан одлуке о Новаковом боравку у Аустралији

Новака Ђоковића и његове правнике очекује саслушање у суду, које је заказано у поноћ по нашем времену. Доноси се одлука о томе да ли ће српски тенисер моћи да уђе у Аустралију и учествује на првом Гренд слему сезоне. Аустралијска влада је, између осталог, непосредно пред Ђоковићев излазак пред суд, објавила да као суверена држава има право да га поново притвори, у случају да српски тенисер добије дозволу за останак у земљи.

Свијет 09.01.2022 | 18:55
Дан одлуке о Новаковом боравку у Аустралији

Србија, Новак Ђоковић, његова породица и тим, љубитељи тениса и генерално спорта, сви са нестрпљењем очекују одлуку аустралијског суда на жалбу коју је упутио Новак Ђоковић и његов правни тим поводом поништавања медицинског изузећа за вакцинацију против коронавируса, а самим тим и улазак у Аустралију поводом играња на Аустралијан опену. 

Новаково саслушање почиње у поноћ по нашем времену, односно у 10 ујутру по локалном.

Тада ће бити одлучено и да ли ће бити депортован или ће остати у земљи и моћи да учествује на Аустралијан опену јер је суд одбио захтев федералног тужилаштва да одложи суђење и тужилаштву да још два додатна дана за припрему. 

Према речима Драгана Царана, некадашњег дописника РТС-а из Аустралије, постоје четири судска решења у случају Новака Ђоковића.

"Ђоковић може да добије случај и остане да игра на АО. Ако не дај Боже изгуби случај, мораће одмах да напусти земљу и колико су власти Аустралије осионе, одредиле су и рок за напуштање земље то је 16 часова, понедељак, 10. јануар. Уколико се случај пролонгира, Новаку може да се изда привремена дозвола да остане и игра на турниру у Мелбурну. Ако Новак не добије привремену дозволу, у том случају опет ће морати да одмах напусти земљу", преноси Царан.

Федерална влада Аустралије одговорила је на жалбу коју су предали адвокати Новака Ђоковића документом од 13 страна.

Аустралијска влада је, између осталог, непосредно пред Ђоковићев излазак пред суд, објавила да као суверена држава има право да га поново притвори, у случају да српски тенисер добије дозволу за останак у земљи. 

Најбољи тенисер света има велику подршку, како испред хотела у којем је смештен у Аустралији, тако и у Србији.

(РТС)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Савер

09.01.2022 18:24

Па ово је стварно превише, толико се пажње посвећује овом догађају а нико да се упита како је јадном Игору без дјетета, или шта је са оноликим људима на респираторима који се боре за живот. Толико о хуманости, овдје је важније да ли је неки милонер спортиста доручковао од некога ко ће можда ујутро бити скинут са респиратора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

09.01.2022 22:10

Ако је Новак тестиран и негативан на цорону засто онда стварају проблеме? И вакцинисани и са 3 дозе обољевају. Цовјек спортиста здраво се храни добар му је имунитет не припада ризицној групи засто га не пусте даље . Бас је цудно.

Name

Вук

09.01.2022 18:51

Аустралијски фашисти неће опростити Србину 9 трофеја Мелбурна, и неће му дозволити да освоји и десети. Владари свијета из сјенке не могу то прихватити, да то уради један Словен, Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

09.01.2022 19:52

Што се "сикираш"? Читај чланке који се баве тим потањем.Ми који не можемо помоћи угроженим читамо нешто што ће нам скренути пажњу од нечег од чега већ сутра можемо умријети.Једноставно .Зар не! Ти само притисни дугме на даљинском и рјешен проблем ја уз овог борца,јунака који живот гледа као сталну борбу а за живот зарадио одрицањем ,знојем,жуљевима и крвљу.Ето ја то не бимогао нити хтио ни један дан. А Ти?

Name

Сјетите се Монике Селес

09.01.2022 22:29

У највецем успону дјевојка избодена на терену!

Name

055

09.01.2022 19:28

Србија треба сада и слицно,а порез другом,када треба стати под Српску заставу и химну,нема тога,олимпијаде и слицно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

09.01.2022 19:35

Шта год да одлуче он их је већ побједио!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јосип

09.01.2022 20:33

закон се мора постовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лице и Налицје

09.01.2022 21:47

Велика срамота за Аустралију, ста раде једном врхунском свјетском асу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубиоза Колектива

10.01.2022 06:10

Новак је нас најбољи спортиста свих времена и требамо да се поносимо са његовим успјесима, али ово сто је урадио заслузује сваку осуду, јер Новак није у праву! Покусао је да изигра Законе једне дрзаве (уз љекарску потврду и "прелазану Цорону"?, након које је могао да прими вакцину али Новак не зели да се вакцинисе...и то је проблем ове сулуде параноицне прице). Људи моји, дај додјите себи....па ми овде у Њемацкој са њемацким дрзављанством/нијемци не моземо да удјемо у ресторан ако нисмо вакцинисани+тестирани (тако је и у Аустралији за сопствене градјане) а сада треба оволико родитељских дубиоза и дезинформација или оцекивати да Ноле има "привилеговани статус"....па то уистину није нормално!! Паметном и објективном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2022 10:49

Слажем се, тражи посебан третман, наравно да му не дају, без обзира што је првак , зашто би био његов едан закон за њега с други за остале. Новаче, вакциниши се