Dan odluke o Novakovom boravku u Australiji

Novaka Đokovića i njegove pravnike očekuje saslušanje u sudu, koje je zakazano u ponoć po našem vremenu. Donosi se odluka o tome da li će srpski teniser moći da uđe u Australiju i učestvuje na prvom Grend slemu sezone. Australijska vlada je, između ostalog, neposredno pred Đokovićev izlazak pred sud, objavila da kao suverena država ima pravo da ga ponovo pritvori, u slučaju da srpski teniser dobije dozvolu za ostanak u zemlji.

Svijet 09.01.2022 | 18:55
Dan odluke o Novakovom boravku u Australiji

Srbija, Novak Đoković, njegova porodica i tim, ljubitelji tenisa i generalno sporta, svi sa nestrpljenjem očekuju odluku australijskog suda na žalbu koju je uputio Novak Đoković i njegov pravni tim povodom poništavanja medicinskog izuzeća za vakcinaciju protiv koronavirusa, a samim tim i ulazak u Australiju povodom igranja na Australijan openu. 

Novakovo saslušanje počinje u ponoć po našem vremenu, odnosno u 10 ujutru po lokalnom.

Tada će biti odlučeno i da li će biti deportovan ili će ostati u zemlji i moći da učestvuje na Australijan openu jer je sud odbio zahtev federalnog tužilaštva da odloži suđenje i tužilaštvu da još dva dodatna dana za pripremu. 

Prema rečima Dragana Carana, nekadašnjeg dopisnika RTS-a iz Australije, postoje četiri sudska rešenja u slučaju Novaka Đokovića.

"Đoković može da dobije slučaj i ostane da igra na AO. Ako ne daj Bože izgubi slučaj, moraće odmah da napusti zemlju i koliko su vlasti Australije osione, odredile su i rok za napuštanje zemlje to je 16 časova, ponedeljak, 10. januar. Ukoliko se slučaj prolongira, Novaku može da se izda privremena dozvola da ostane i igra na turniru u Melburnu. Ako Novak ne dobije privremenu dozvolu, u tom slučaju opet će morati da odmah napusti zemlju", prenosi Caran.

Federalna vlada Australije odgovorila je na žalbu koju su predali advokati Novaka Đokovića dokumentom od 13 strana.

Australijska vlada je, između ostalog, neposredno pred Đokovićev izlazak pred sud, objavila da kao suverena država ima pravo da ga ponovo pritvori, u slučaju da srpski teniser dobije dozvolu za ostanak u zemlji. 

Najbolji teniser sveta ima veliku podršku, kako ispred hotela u kojem je smešten u Australiji, tako i u Srbiji.

(RTS)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Saver

09.01.2022 18:24

Pa ovo je stvarno previše, toliko se pažnje posvećuje ovom događaju a niko da se upita kako je jadnom Igoru bez djeteta, ili šta je sa onolikim ljudima na respiratorima koji se bore za život. Toliko o humanosti, ovdje je važnije da li je neki miloner sportista doručkovao od nekoga ko će možda ujutro biti skinut sa respiratora.

ODGOVORITE
Name

BiH

09.01.2022 22:10

Ako je Novak testiran i negativan na coronu zasto onda stvaraju probleme? I vakcinisani i sa 3 doze oboljevaju. Covjek sportista zdravo se hrani dobar mu je imunitet ne pripada rizicnoj grupi zasto ga ne puste dalje . Bas je cudno.

Name

Vuk

09.01.2022 18:51

Australijski fašisti neće oprostiti Srbinu 9 trofeja Melburna, i neće mu dozvoliti da osvoji i deseti. Vladari svijeta iz sjenke ne mogu to prihvatiti, da to uradi jedan Sloven, Srbin.

ODGOVORITE
Name

Kosta

09.01.2022 19:52

Što se "sikiraš"? Čitaj članke koji se bave tim potanjem.Mi koji ne možemo pomoći ugroženim čitamo nešto što će nam skrenuti pažnju od nečeg od čega već sutra možemo umrijeti.Jednostavno .Zar ne! Ti samo pritisni dugme na daljinskom i rješen problem ja uz ovog borca,junaka koji život gleda kao stalnu borbu a za život zaradio odricanjem ,znojem,žuljevima i krvlju.Eto ja to ne bimogao niti htio ni jedan dan. A Ti?

Name

Sjetite se Monike Seles

09.01.2022 22:29

U najvecem usponu djevojka izbodena na terenu!

Name

055

09.01.2022 19:28

Srbija treba sada i slicno,a porez drugom,kada treba stati pod Srpsku zastavu i himnu,nema toga,olimpijade i slicno!

ODGOVORITE
Name

Krle

09.01.2022 19:35

Šta god da odluče on ih je već pobjedio!!!

ODGOVORITE
Name

Josip

09.01.2022 20:33

zakon se mora postovati

ODGOVORITE
Name

Lice i Nalicje

09.01.2022 21:47

Velika sramota za Australiju, sta rade jednom vrhunskom svjetskom asu!

ODGOVORITE
Name

Dubioza Kolektiva

10.01.2022 06:10

Novak je nas najbolji sportista svih vremena i trebamo da se ponosimo sa njegovim uspjesima, ali ovo sto je uradio zasluzuje svaku osudu, jer Novak nije u pravu! Pokusao je da izigra Zakone jedne drzave (uz ljekarsku potvrdu i "prelazanu Coronu"?, nakon koje je mogao da primi vakcinu ali Novak ne zeli da se vakcinise...i to je problem ove sulude paranoicne price). Ljudi moji, daj dodjite sebi....pa mi ovde u Njemackoj sa njemackim drzavljanstvom/nijemci ne mozemo da udjemo u restoran ako nismo vakcinisani+testirani (tako je i u Australiji za sopstvene gradjane) a sada treba ovoliko roditeljskih dubioza i dezinformacija ili ocekivati da Nole ima "privilegovani status"....pa to uistinu nije normalno!! Pametnom i objektivnom dosta.

ODGOVORITE
Name

Re

10.01.2022 10:49

Slažem se, traži poseban tretman, naravno da mu ne daju, bez obzira što je prvak , zašto bi bio njegov edan zakon za njega s drugi za ostale. Novače, vakciniši se