Обиљежавање Дана Републике Српске у Лопарама

У Лопарама је свечаним пријемом и званичним отварањем изложбене поставке обиљежен 30. рођендан Републике Српске.

Република Српска 09.01.2022 | 15:55
 Обиљежавање Дана Републике Српске у Лопарама

Потребно је радити свакодневно на јачању Српске и њених институција, поручено је са свечаног пријема поводом Дана Републике у Лопарама.

“РС да буде слободна у сваком смислу, да се развија у економском смислу. Сигурно да морамо и младим људима указати да је битно имати свијест о значају РС, то се мора усадити у све генерације које долазе”, рекао је Радо Савић, начелник општине Лопаре.

За њу су се многи борили, а и данас се многи боре. Они који су били на бранику отаџбине, данас су више незадовољни статусом него немаштином… 

“242 борца са подручја  општине Лопаре су погинула на бранику отаџбине. Ова обиљежавања и јесу значајн повод да се сјећамо њихове жртве”, истикао је Миленко Ристић, предсједник Скупштине општине Лопаре.

“Борци се данас налазе у најтежем положају, не само у материјалном смилсу, него и у моралном”, нагласио је Ристо Радић, предсједник Борачке организације општина Лопаре.

Поводом обиљежавања Дана Републике, у Центру за културу Лопаре свечано је отворена изложба – Портрети патријарха Павла, аутора хаџи Марка Вујичића. 

“Патреијарх Павле волео је српског војника и волео је Републику Српску”, рекао је хаџи Марко Вујичић, аутор изложбе.

Изложбена поставка биће отворена за посјетице до 20. јануара. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар