Obilježavanje Dana Republike Srpske u Loparama

U Loparama je svečanim prijemom i zvaničnim otvaranjem izložbene postavke obilježen 30. rođendan Republike Srpske.

Republika Srpska 09.01.2022 | 15:55
 Obilježavanje Dana Republike Srpske u Loparama

Potrebno je raditi svakodnevno na jačanju Srpske i njenih institucija, poručeno je sa svečanog prijema povodom Dana Republike u Loparama.

“RS da bude slobodna u svakom smislu, da se razvija u ekonomskom smislu. Sigurno da moramo i mladim ljudima ukazati da je bitno imati svijest o značaju RS, to se mora usaditi u sve generacije koje dolaze”, rekao je Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

Za nju su se mnogi borili, a i danas se mnogi bore. Oni koji su bili na braniku otadžbine, danas su više nezadovoljni statusom nego nemaštinom… 

“242 borca sa područja  opštine Lopare su poginula na braniku otadžbine. Ova obilježavanja i jesu značajn povod da se sjećamo njihove žrtve”, istikao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.

“Borci se danas nalaze u najtežem položaju, ne samo u materijalnom smilsu, nego i u moralnom”, naglasio je Risto Radić, predsjednik Boračke organizacije opština Lopare.

Povodom obilježavanja Dana Republike, u Centru za kulturu Lopare svečano je otvorena izložba – Portreti patrijarha Pavla, autora hadži Marka Vujičića. 

“Patreijarh Pavle voleo je srpskog vojnika i voleo je Republiku Srpsku”, rekao je hadži Marko Vujičić, autor izložbe.

Izložbena postavka biće otvorena za posjetice do 20. januara. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar