Петровић са представницима општина са Косова

Представници три општине са Косова и Метохије данас су боравили у Бијељини и разговарали са градоначелником Љубишом Петровићем. Договорена је даља сарадња, скора узвратна посјета, као и дружење вршњака Републике Српске и Косова и Метохије кроз међусобне посјете.

Република Српска 08.01.2022 | 17:18
Петровић са представницима општина са Косова

-Посебне везе, повјерење, сарадња... Снажан су импулс и само неки од разлога да се поново сретнемо у божићне дане и договарамо даље планове у години пред нама, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, након што је разговарао са представницима града Приштине, те општина Липљан и Пећ, које је угостио у Градској управи.

“На основу повезаности која је успостављена, ми ћемо циглу по циглу градити и учвшћивати стуб вјере, традиције, и свега оног што повезује српски народ који живи у Републици Српској и нашу браћу и сестре са КиМ. Зато је данас посебна част била разговарати са нашим гостима, представницима двије општине и једног града са КиМ-а. Уједно смо се обавезали да ћемо у току године узвратити посјету”, истакао је градоначелник Бијељине.

Уз захвалност градоначелнику Бијељине на гостопримству, гости су упутили честитке свим грађанима Републике Српске поводом Дана Републике.

“То је велики празник не само за Републику Српску него и за читав српски народ. 09. јануара је одрбањена част И слобода”, нагласио је Новак Живић, предсједник Привременог органа града Приштина.

“Желимо да остане и опстане на овим просторима онаква каква је и до сада била. Ми смо везани међусобно, као Срби. Ми, са Косова и Метохије смо осјетили ситуацију сличну као и ви из Републике Српске и зато је наша братска љубав и међусобна подршка тако чврста. Сигуран сам да ће тако и да остане”, закључио је Милош Димитријевић, предсједник Привременог органа за општину Пећ.

Петровић је најавио и посјету дјеце из Српске вршнајцима на КиМ , и обрнуто. 

-Повезаност изграђена на тај начин одјекује у вјечност, а вјечност је Пећка патријаршија, као и сваки дашак српске стопе на КиМ, која је била и остаће српска колијевка, додао је Петровић.

(БН  Фото:Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Разни представници

08.01.2022 20:11

Све је то лепо, ипак провјерено-провјерљиво, бар од свих нас ... Није ... Све остало може бит и бламажа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорен

09.01.2022 06:57

О чему ти?