Petrović sa predstavnicima opština sa Kosova

Predstavnici tri opštine sa Kosova i Metohije danas su boravili u Bijeljini i razgovarali sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem. Dogovorena je dalja saradnja, skora uzvratna posjeta, kao i druženje vršnjaka Republike Srpske i Kosova i Metohije kroz međusobne posjete.

Republika Srpska 08.01.2022 | 17:18
Petrović sa predstavnicima opština sa Kosova

-Posebne veze, povjerenje, saradnja... Snažan su impuls i samo neki od razloga da se ponovo sretnemo u božićne dane i dogovaramo dalje planove u godini pred nama, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, nakon što je razgovarao sa predstavnicima grada Prištine, te opština Lipljan i Peć, koje je ugostio u Gradskoj upravi.

“Na osnovu povezanosti koja je uspostavljena, mi ćemo ciglu po ciglu graditi i učvšćivati stub vjere, tradicije, i svega onog što povezuje srpski narod koji živi u Republici Srpskoj i našu braću i sestre sa KiM. Zato je danas posebna čast bila razgovarati sa našim gostima, predstavnicima dvije opštine i jednog grada sa KiM-a. Ujedno smo se obavezali da ćemo u toku godine uzvratiti posjetu”, istakao je gradonačelnik Bijeljine.

Uz zahvalnost gradonačelniku Bijeljine na gostoprimstvu, gosti su uputili čestitke svim građanima Republike Srpske povodom Dana Republike.

“To je veliki praznik ne samo za Republiku Srpsku nego i za čitav srpski narod. 09. januara je odrbanjena čast I sloboda”, naglasio je Novak Živić, predsjednik Privremenog organa grada Priština.

“Želimo da ostane i opstane na ovim prostorima onakva kakva je i do sada bila. Mi smo vezani međusobno, kao Srbi. Mi, sa Kosova i Metohije smo osjetili situaciju sličnu kao i vi iz Republike Srpske i zato je naša bratska ljubav i međusobna podrška tako čvrsta. Siguran sam da će tako i da ostane”, zaključio je Miloš Dimitrijević, predsjednik Privremenog organa za opštinu Peć.

Petrović je najavio i posjetu djece iz Srpske vršnajcima na KiM , i obrnuto. 

-Povezanost izgrađena na taj način odjekuje u vječnost, a vječnost je Pećka patrijaršija, kao i svaki dašak srpske stope na KiM, koja je bila i ostaće srpska kolijevka, dodao je Petrović.

(BN  Foto:Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Разни представници

08.01.2022 20:11

Све је то лепо, ипак провјерено-провјерљиво, бар од свих нас ... Није ... Све остало може бит и бламажа ...

ODGOVORITE
Name

Zoren

09.01.2022 06:57

O čemu ti?